Nem tabu kimondani, hogy a nemek közötti bérszakadék nem csak a szexizmusról szól

2021. október 07. 12:20

Minél nagyobb a nemek közötti egyenlőség egy országban, annál kevésbé valószínű, hogy a nők a jól fizető reáltudományokon belül helyezkednek el.

2021. október 07. 12:20
Olivia Utley

„Zsúfolt ugyan a mezőny, de kevés aktivistát találok olyan idegesítőnek, mint a férfiak és nők közötti bérszakadékot propagálók. Borús napra ébredtünk, hiszen a brit Pénzügyi Tanulmányok Intézetének elemzése nyomán – melyből kiderül, hogy a szakadék a diploma megszerzése után szinte azonnal jelentkezik – ezek az aktivisták újból erőre kaptak. 

A társadalmi igazságosság elvetemült harcosai úgy beszélnek a nemek közötti bérszakadékról, mintha az a patriarchális munkaerőpiac alapvetése lenne. És lehet, hogy egyes iparágakban ez jelen is van. De hiba lenne tagadni, hogy a fizetésben jelentkező egyenlőtlenségek nem a gyermekvállalásara vezethetők vissza: sok anya szülőként csak részmunkaidőben dolgozik, ami azt eredményezi, hogy élete során lényegesen kevesebbet keres a férjénél. 

A szexizmus is szerepet játszhat ebben a választásban. Kétségtelen, hogy egyes nők kénytelenek lerövidíteni munkaóráikat, mert a párjuk nem veszi ki a részét az otthoni teendőkből, vagy mert egyszerűen nem tudják megfizetni a bölcsödét, óvodát (utóbbival szemben egyik kormány sem lépett fel eddig). Mások úgy döntenek, hogy életük nagyobb részét a gyermeknevelésnek szentelik, mert – de ezt ma már csak halkan szabad kimondani – az általuk kihordott gyermek nevelése olyan örömöt okoz nekik, amelyet egy asztal mögötti munka nem tud helyettesíteni.

(…)

És nincsenek egyedül. 2018-ban a Psychological Science egyik tanulmánya paradox módon feltárta, hogy minél nagyobb a nemek közötti egyenlőség egy országban, annál kevésbé valószínű, hogy a nők a jól fizető reáltudományok egyik ágát választják szakmájuknak. Amerikában például az AP számítástechnikai vizsgán részt vevő diákok mindössze 27 százaléka nő. Eközben olyan helyeken, mint Algéria és Albánia, ahol a nőkkel szembeni munkahelyi szexizmus mindennapos, a reáltudományos szakirányokon tanulók közel fele nő. Nem teljesen világos, hogy miért létezik ez a furcsa összefüggés. A kutatást végző pszichológusok úgy vélik, hogy azok az országok, amelyek a nemek közötti egyenlőségre törekszenek indirekt módon megteremtik annak a lehetőséget is, hogy a nők a hozzájuk legközelebb álló szakmát válasszák. 

Érdekes és fontos a brit bérszakadék kérdése. Azért jelentkezik a felételezett egyenlőtlenség, mert a nők a gyermeknevelést jobban magukénak érzik, mint a férfiak? Vagy az iskolák késztetik arra a nőket, hogy „lányos szakmát” válasszanak maguknak, amely végül kevesebb fizetést eredményez? Vagy inkább a valóság az, hogy a progresszív Egyesült Királyságban a nőknek adott annak a lehetősége, hogy olyan szakmát válasszanak, amiben igazán ki tudnak teljesedni? Ha végre belátnánk, hogy a bérszakadék nem a férfiak szexizmusára vezethető vissza, könnyen lehet, hogy egy nap választ kapunk a kérdéseinkre.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2021. november 04. 09:58
Az meg se fordul senki fejében, hogy azért azt választják, mert azt szeretik csinálni?
kergeller
2021. november 04. 09:58
nem az a lenyeg, hanem mert a liberalis tanulmany azt vizsgalja, hogy milyen pl a diplomasok kozott a berszakadek. Csak azt hallgatjak el, hogy a nok szivesebben dolgoznak human teruleten, vagy szociologuskent, gender iranyultsagban stb es kevesbe orvoskent, ugyvedkent vagy mernokkent. Marpedig egy muciologust meg mindig kevesse fizetik meg, mint egy orvost...
kukasmacska
2021. november 03. 18:08
Milyen érdekes. Az olyan országokban, ahol az égvilágon senki és semmi nem akadályozza meg a nőket abban, hogy azzal foglalkozzanak, amivel csak akarnak, a többségük nem a STEM szakokat választja (pedig még különböző ösztöndíjak, támogatások, stb. is segítik őket) hanem a "lányosabb" szakmákat.
Emery4919
2021. november 03. 18:07
"Ha végre belátnánk, hogy a bérszakadék nem a férfiak szexizmusára vezethető vissza, könnyen lehet, hogy egy nap választ kapunk a kérdéseinkre.” Asszem, ez itt a lényeg. A lányom humán erőforrás menedzser, a vőm hárdver fejlesztő. Mindketten kiválóan keresnek, de fordítva valahogy nem tudnám elképzelni őket. Vannak lányos, és fiús foglalkozások, ezt csak a kibaszott LMBTQI+++ barmok vonják kétségbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik