Lengyelország bekeményít: a migránsoknak esélyük sem lesz átlépni a mozgásérzékelős határfalat

2021. október 27. 17:32

Napról napra súlyosbodik a migránsválság, ezért a lengyel kormány új, csúcstechnológiás határzár építésén dolgozik a fehéroroszországi határ mentén.

2021. október 27. 17:32
null
Fekete Kíra

Az elmúlt hónapokban rengeteg Közel-Keletről és Afrikából érkező bevándorló „próbál szerencsét” a lengyel határon, ám a lengyelek sem restek cselekedni: szögesdrót helyett „áthatolhatatlan” határfalat építenek a fehérorosz határ mentén – olvasható az Infowars oldalán. 

– jelentette ki Mariusz Kamiński lengyel belügyminiszter. 

A bevándorlók száma az év elején jelentős mértékben nőtt – nem véletlen, hiszen Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök az év elején azzal fenyegetőzött, hogy az Európai Unióval megromlott diplomáciai kapcsolata miatt nem korlátozza a migránsok és a kábítószerek illegális határátlépését. Korábban már megírtuk, hogy a lengyel kormány azzal gyanúsítja Lukashenko fehérorosz elnököt, hogy „kinyitotta rájuk a migránscsapot”.

A jelentések szerint a lengyel rendőrök és katonák augusztus eleje óta mintegy tízezer illegális bevándorlót fékeztek meg a fehérorosz határon. A jelentések szerint naponta körülbelül ötszáz bevándorló érkezik a minszki repülőtérre arra várva, hogy továbbengedjék őket az Európai Unió országaiba. 

, hogy a lengyel kormány azzal gyanúsítja Lukashenko fehérorosz elnököt, hogy . A jelentések szerint a lengyel rendőrök és katonák augusztus eleje óta mintegy tízezer illegális bevándorlót fékeztek meg a fehérorosz határon. A jelentések szerint naponta körülbelül ötszáz bevándorló érkezik a minszki repülőtérre arra várva, hogy továbbengedjék őket az Európai Unió országaiba. 

Kamiński azt is elmondta, hogy hamarosan Lengyelország keleti határán „Európa legkorszerűbb határvédelmével” találhatják szembe magukat a bevándorlók. A belügyminiszter szerint „nem csak egy rendkívül szilárd fizikai határzárról” beszélünk,

a fal hőkamerákkal és mozgásérzékelőkkel is fel lesz szerelve. 

„Az információ minden egyes próbálkozásnál azonnal eljut az őreinkhez, akik azonnal reagálnak majd” – fejtette ki Kamiński. „Ez egy modern határ lesz, amelyet nem lehet majd átlépni” – tette hozzá a belügyminiszter.

Fotó: MTI/EPA/Nake Batev

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2021. november 02. 21:09
Kíváncsi vagyok, hogy hol és mikor fog eldörrenni az első éles lövés... 2015-ben a bolgár határon már volt ilyen, de nem lett belőle "ügy", igaz akkoriban még csak a mi kerítésünk embertelenségével voltak elfoglalva a haladárok...
Pandaka pygmaea
2021. november 02. 21:09
És szedhetnénk tranzitpénzt, mint az ukránok a rajtuk átmenő gázszállítás miatt. :)
hlaci83
2021. október 30. 18:45
A jó kurva anyádba tudsz ennyit hazudni? Mit keresel itt egyáltalán? A dislike-ra áll fel? Vagy pénzt kapsz érte? Ingyen nem lehetsz ennyire hülye.
cirmicica
2021. október 30. 18:41
aljas, szemét alak vagy, mert ember, főleg magyar, na az nem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik