A lengyel határon tapasztalt káoszért a német „Willkommenskultur” a felelős

2021. november 10. 14:11

A következő német szövetségi kormánynak a realitások figyelembe vételével kell kialakítani migrációs politikáját, vagy a békét teszi kockára saját országában.

2021. november 10. 14:11
Fatina Keilani

„Drámai jelenetek játszódnak jelenleg a Lengyelország és Fehéroroszország közötti határon. Több ezer migráns próbál benyomulni Európába, a „German, German” szavakat skandálva. Nyilván abban a hitben vannak, hogy amint elérik Németországot, sikerült is nekik, megérkeztek a jólét és biztonság világába. Mindez hamis jelzések és egy megbukott migrációs politika eredménye, amely most egy második uniós migránsválságot eredményez kevesebb, mint öt éven belül – ezúttal kívülről irányítva. A NATO már hibrid hadviselésről beszél.”

(…)

„Németország teljes mértékben rossz jeleket küldött a világba – olyan jeleket, amelyek a mai napig hatnak, és részük van a lengyel határon kialakult drámai helyzetben is. Lehet, hogy a hatalmat birtokló Alekszandr Lukasenka tüzelte a migrációt – a migránsokban azonban a német szövetségi kormány gerjesztett téves és túlzó elvárásokat a migránsokban.
Az pedig különösen megnehezíti a helyzetet, hogy a migrációs nyomás éppen a hatalomátvétel pillanatában éri az országot.”

(…)

„A következő kormánynak reálpolitikát kell követnie”

(…)

„Itt válik teljesen világossá, hogy Németország továbbra sem rendelkezik rendes bevándorlási joggal. Merkel várható utódjának, Olaf Scholznak szakítania kell elődje reaktív politikájával, és át kel vennie az irányítást. Minél gyorsabban, annál jobb.”

(…)

„Egy új üzenet: maradjatok otthon!

Mi is történhetne addig? A lengyelek megvédik saját államhatárukat, ami egyben az EU külső határa is, mindeddig egyedül. Németország akár bilaterális segítséget is felajánlhatna a lengyeleknek: rendőröket, eszközöket – bármit, amire Varsónak szüksége lehet. A német követségeknek pedig nagyszabású kampányba kellene kezdeniük azokban az országokban, ahonnan a migránsok útra kelne Fehéroroszország felé, a következő felhívással: maradjatok otthon!”
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2021. december 12. 23:09
"A lengyelek megvédik saját államhatárukat, ami egyben az EU külső határa is, mindeddig egyedül." Mint ahogy mi is tettük/tesszük, jó reggelt.
Rasdi
2021. december 10. 17:56
A cikkben említett "szép világ" képzet kialakítása számunkra is nagyon ismerős lehet. Anno az "átkosban" (76 éves lévén, felnőttként éltem meg) Magyarországon is igen széles körben alakult ki a "bezzeg nyugaton" tudat. Olykor úgy tűnik, hogy még ma is hat. Meggyőződésem szerint még az EU-csatlakozási népszavazás eredményében is jelentős szerepe volt. Ebből én leginkább azt a következtetést vonom le, hogy ez a képzet a különböző "migránsforrás" országokban belátható időn belül nem fog megszűnni, azaz a "migránsprobléma" legjobb esetben is csak enyhülni fog.
diodoro
2021. december 10. 17:55
Kevés. Az illegális migrációt támogató NGO-kat törvényen kívül kell helyezni, tagjaikat bíróság elé állítani.
Walhalla
2021. december 10. 12:13
A vén zsidó bandája már 6 éve hajóztatja őket. Nyilván jó biznic, ha most Lukesenko is beszállt. Nincs azzal gond, ha kell a németeknek Afrika szutyka, csak direktbe Berlinig kéne őket vinni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik