Pizzaszeleten kínálja a brit érdekeket a kormány

2021. november 24. 15:32

A brit határőrség tisztjei 700 pizzát rendeltek a La Manche csatornán átkelt migránsok ellátására.

2021. november 24. 15:32
Allison Pearson

„Néha az apró részletek mindent elárulnak. A múlt héten derült ki, hogy a Domino's doveri pizzériája kénytelen volt bezárni, miután a határőrség tisztjei 700 pizzát rendeltek a La Manche csatornán átkelt migránsok ellátására. November 10-én mintegy 703 migráns szállt partra Kentnél. Másnap rekordszámú bevándorló, 1185 ember érkezett. A pizzák teljes költsége: 7000 angol font volt [több mint 3 millió forint – a szerk.]. (…) 

(…)

Amikor a pizzavásárlás híre kiszivárgott, kiderült az is, hogy a határőrség a jövőben egyszerre csak 500 fontig terjedő összeget fizet a migránsok ellátására. Az ez alatti kifizetéseket ugyanis nem kell nyilvánosságra hozni. Feltehetően a migrációs helyzet kezelésére kinevezett Dan O'Mahoney rájött, sokaknak nem tetszene, ha kiderülne, hogy pontosan mennyi pénzt pazarolnak gyorséttermekre, miközben egyes hajléktalanná vált veteránok kifőzdék előtt sorakoznak levesért, az állampolgárok pedig azt hiszik, csupán ámítás az az összeg, ami a gázszámlájukon szerepel (de nem az). Ezen családok asztalára nem jut gyorséttermi pizza ezen a télen. Nem engedhetik meg maguknak, mert nem menedékkérők, csak itt élnek. 

Csaknem 25 ezer gazdasági bevándorló, azaz „menedékkérő” kelt át idén a La Manche csatornán. És hányat küldtek vissza? Ötöt. Nem ötszázat, nem ötvenet. Öt embert. Hihetetlen.

Az összeomlott brit menekültügyi rendszer évente több mint 1 milliárd fontba kerül. A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint a legutóbbi hullámok előtt is 125 ezer kérelem elbírálása volt folyamatban. Közülük 5900 ember egy véget nem érő jogi procedúra (amit Patel asszony „körhintának” nevez) eredményére vár, és körülbelül 39 500-an kitoloncolás előtt vannak. 2013-ban mintegy 47 ezer visszautasított menedékkérőt és külföldi bűnözőt deportáltak. Ez tavaly 8 ezerre csökkent. De még mindig jobb, mint az idei öt. A menekültügyi rendszer összeomlása és a folyamatos visszaélések bizonyítják, hogy a briteket megvezetik. 

(…)

Úgy tűnik, a közvélemény jobban tisztában van a helyzet súlyával, mint a politikusok. Egy új közvélemény-kutatás szerint a konzervatív szavazók 77 százaléka túlságosan „puhának” tartja azt, ahogy az Egyesült Királyság a migrációs válságot kezeli.

Ausztrália egy hasonló horderejű válságot a bevándorlási kérelmek offshore feldolgozásával kezelte. Ez egy ellentmondásos, de rendkívül hatékony módszer. Ha az Egyesült Királyság a Kentben partra szálló embereket a Falkland-szigetekre vinné és ingyenes pizza se lenne, biztos csökkenne azon fiatal férfiak száma, akik menekültnek mondják magukat. 

Kevin Saunders, a brit határőrség korábbi bevándorlási tisztje szerint az egyetlen módja annak, hogy megállítsák a hajók érkezését az, ha „az Egyesült Királyságba érkezőket offshore központba viszik”. Arra a kérdésre, hogy miért offshore megoldásra van szükség, Saunders azt mondta: „az emberek továbbra is ide fognak jönni, mert tudják, hogy nem tudjuk őket kitoloncolni az Egyesült Királyságból, amennyiben menedékkérelmüket elutasítják”.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2021. december 21. 19:09
Hagyd el. Csak akkor muszlimok azok, ha haszon van belőle.
luzitanxaver
2021. december 21. 19:08
Delivered as ordered.
kisgul
2021. december 12. 22:57
ezek több migránst fogadnak be, mint amennyit rájuk akart kvótázni a zúnijó! Miért nem lehet őket visszahajóztatni a Franciákhoz?
nemecsekerno_007
2021. december 12. 22:54
Hülye angolok, angolhülyék!!! :)))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik