„Budapest mindenkié”, csak nem az embereké

2021. november 25. 16:13

Az egész országnak joga van tudni az igazságot a Városháza körüli botrányban!

2021. november 25. 16:13
Orbán Balázs
Orbán Balázs

„Budapest mindenkié”. Ezzel a brandszerű kommunikációs szlogennel próbálja palástolni a főváros baloldali vezetése azt az alkalmatlanságot, amit dugók, káoszos tömegközlekedés, szennyezett közterületek, rosszul megtervezett felújítások, valamint felelőtlen pénz- és vagyongazdálkodás formájában nap mint nap lehet tapasztalni Budapesten.

Majd jön a Városháza-gate, a valószínűleg egyik legértékesebb, műemléki védelem alatt álló fővárosi ingatlan tervezett eladásának ügye, amely végső soron pontosan arról szól, hogy Budapest mindenkié, csak nem az embereké. Sőt, leginkább azé a baloldali üzleti és politikai köré, amely egyszer már eljátszotta ugyanezt a darabot. Hiszen a 2010 előtti szocialista-liberális kormányok már akkor is a multik, a befektetők és a privatizáció oldalán álltak. Elég csak a 2002 és 2010 közötti kormányok nemzeti vagyonnal való gazdálkodására néznünk, amikor 190 társaság állami tulajdonhányadát értékesítették, amiből mindösszesen 756 milliárd forint folyt be a költségvetésbe.

Most ismét ezt a lemezt tette fel a főváros vezetése. Maga Bajnai Gordon, korábbi szocialista kormányfő, aki a kijáróember szerepében tűnik fel, mondta az egyik hangfelvételen azt, hogy „sok a cápa a fővárost vezető baloldali koalícióban”, akik üzlet után szaglásznak. Külön érdekessége a mostani ügynek, hogy a „jutalékos rendszerrel”, ami már-már a maffiára jellemző működési modellt takar, a főpolgármester, Karácsony Gergely eddig nem volt hajlandó foglalkozni.

Budapest a nemzet fővárosa, így nemcsak az ott élőknek, de az egész országnak joga van tudni az igazságot a Városháza körüli botrányban!"

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2022. január 04. 23:01
"Balázs, ne legyél igazságtalan. A sok hajléktalan és drogos, akiknek átadta Budapest utcáit és aluljáróit a Karácsony káoszmester úr, azok is emberek." Máshonnan nézve viszont azt kell belátni, hogy mi, adófizatők a társadalmi rendszert és a környezetünket inkább fejleszteni szeretnénk, nem pedig átadni a terepet az akármilyen okból lecsúszott és kábszeres ill. alkesz embereknek. Ez a közterületekre és a tömegközlekedésre is vonatkozik. A lecsúszottak megsegítésére ott vannak az adónkból fenntartott szociális rendszer különböző ellátóintézményei, nekem nem kötelességem eltűrni, kerülgetni és szagolni ezeket az ön és közveszélyes nyomorultakat.
csulak
2022. január 04. 20:02
Fel Butapestet mar eladtak sutyomban a gyurcsany barok Kamugerivel az elen ! varoshaza is csak azert menekult meg, mert kitudodott az adasvetel!
gondolkodom tehát vagyok
2022. január 04. 20:00
Nem gondolja, hogy őrületes butaság összehasonlítani pld. az MCC alapítvány által működtetett pécsi épületet a Budapest városháza tervezett eladásával külföldi befektetőknek?
csulak
2022. január 04. 20:00
Butapest a baloldlai maffiae, akinek a kirakat babuja Karacsony Gelgely
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik