Érzi a Fehér Házba való visszatérés lehetőségét Donald Trump

2021. december 02. 16:02

Megdöbbentő és aggasztó, hogy míg a tálib vezetők továbbra is használhatják a Twittert, Trump nem.

2021. december 02. 16:02
Nigel Farage

„Egykor Donald Trump minden lépése és megjegyzése globális hírértékkel bírt. De most, hogy fő kommunikációs eszköze, a Twitter letörölte a profilját, gyakorlatilag elhallgattatták. A vele készített interjú előtt azon gondolkodtam, milyen megdöbbentő – és milyen aggasztó –, hogy a tálib vezetők továbbra is használhatják a Twittert, de Trump nem.

Jól láthatóan most felszabadultabb, mint amikor elfoglalta a Fehér Házat. A Mar-a-Lagóban folytatott élet jó hatással van rá, de nem minden teher került le a válláról. A Capitolium megrohamozása miatt a Demokrata Párt modernkori inkvizíciójának középpontjában áll. A demokraták ugyanis úgy vélik, hogy a támadás puccskísérlet volt, és mindenáron vádat akarnak emelni Trump számos korábbi segítője ellen.

Tovább rontja a helyzetet az, hogy továbbra is keringenek pletykák arról, hogy a New York-i adóhatóság Trump gyerekei után akar nyomozni. (…)

Akár kedveljük, akár utáljuk Trumpot, egy dolog teljesen világos. Ő egy harcos, aki soha nem adja fel. Nemcsak a párt különböző szintjein támogat jelölteket, hanem saját magát is a kampány középpontjába akarja helyezni a 2022 novemberében esedékes félidős választásokra. Jövőre ugyanis a Képviselőház mind a 435 helyéért verseny indul, a Szenátusban pedig a 100-ból 34 mandátum sorsa dől el. 

(…)

Véleményem szerint Trump esélyeit nagyban rontja az a narratíva, amely a 2020-as választási csalásokra épül. Mi az Egyesült Királyságban elsőkézből tapasztaltuk, hogy a levélben történő szavazás a visszaélések és megfélemlítések melegágya, és ez igaz erre a rendszerre, függetlenül attól, hogy melyik országban használják. De egy közvélemény-kutatás szerint a potenciális republikánus szavazók 20 százalékát elriasztja az „elcsalt választás” narratívája. 

Trumpnak ezt a narratívát államról államra egy olyan pozitív hangvételű kampányra kell változtatnia, amely a választani reformra épül. Szavazói bázisa imádja őt, és nagyot lépett előre a feketék és latinó szavazók támogatása terén, de még sok munka vár rá, mire a középosztálybeli, külvárosokban kényelmes életet élő fehér lakosság szimpátiáját is ki tudja vívni. Nehezen viselik Trump stílusát. Amikor ezt elmondtam neki az interjú során, nem értett egyet velem, de én arra biztatom, gondolja ezt át. 

(…) Néhány évvel ezelőtt John Howarddal, a volt ausztrál miniszterelnökkel vacsoráztam, aki három országos választást nyert meg Ausztrália vezető jobbközép erejével, a Liberális Párttal. Howard mesélte azt nekem, hogy szerinte a nyugati világban egyetlen konzervatív erő sem tud többséget szerezni kékgalléros szavazatok nélkül. 

Az észak-angliai, falként tornyosuló baloldali fölény is alátámasztja ezt a kijelentést. Elnézve a többi republikánus politikust, akik 2024-ben indulhatnak – köztük Florida kiváló kormányzóját, Ron DeSantist –, úgy vélem, hogy egyikük sem tudná úgy megszólítani a Nagy-tavak régióját alkotó nyolc állam lakosait, ahogy Trump.

A Demokrata Párt, ahogy a brit Munkáspárt is, elköveti azt a hibát, hogy túlságosan a radikális baloldal felé nyit, így Trumpnak óriási lehetősége van a szavazók megszólítására. Igen, három év hosszú idő, és sok minden történhet a következő elnökválasztásig. De a találkozás után őszintén hiszem, hogy Trump 2025 januárjában visszatér a Fehér Házba.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apoa
2022. január 11. 11:05
Legyen igaza Mr. Farage!
Pelso j.
2022. január 11. 11:05
Nocsak, a szélhámos ismét jelentéktelent szól oldalról.
mokány
2022. január 03. 22:54
Libolsi banánköztársaság már az usa . Trump ott már eselytelen .
fonak
2021. december 21. 17:33
Hát itt is sír a moslék, hogy a közmédiában nem kapnak szót (más kérdés, hogy ha kapnak mégis, abban sincs köszönet, csak provokálni szokták a riportereket). Pedig ott vannak nekik a legolvasottabb hírportálok, az RTL klub stb. Magyarországon nem sokan használják a twittert, de képzeld el, hogy mondjuk a Facebook szakmányban letiltaná a magyar ellenzéki politikusokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik