Lefegyverző logika és következetesség

2021. december 16. 12:41

Szmodis Jenő
Facebook
Ha feles többség birtokában lehet 2/3-olni, akkor ebből logikusan következik, hogy éppen így lehet ugyanezt parlamenti kisebbségből is.

"Friss felmérés: 46 % a kormányoldal, 32 % az egyesült ellenzék támogatottsága. Mi lesz így az új alkotmányozással és a kétharmados törvények eltörlésével? Meg nem erősített hírek szerint az e kérdésekkel foglalkozó "szakértői" team hamar megtalálta erre is a megoldást. Természetesen nem csak 50 % + 1 mandátummal lehet az alkotmányos berendezkedést megváltoztatni, hanem kellő elszántság mellett ehhez bőven elegendő egyharmad körüli mandátum is.

Mindennek a "szakmai" magyarázata pedig tökéletesen kézenfekvő. Ha ugyanis feles többség birtokában lehet 2/3-olni, akkor ebből logikusan következik, hogy ÉPPEN ÍGY lehet ugyanezt parlamenti kisebbségből is. Lefegyverző logika és következetesség."

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez is vicces, de ami kevésbé viccesebb:

Ha a ballib oldal feles többséggel alkotmányozhat, akkor ezt a jobboldal is megteheti. Az a nevetséges makogás, amit a halálfejes Fleck előhozott, miszerint az előző rendszert illegitimnek nyilvánítják, azt bárki megteheti.

Innentől kezdve nincs olyan jogszabály, amit ne lehetne mondvacsinált indokokkal bármikor áthágni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés