A rossz válasz az eltörlés kultúrájára

2022. március 07. 11:38

Miről nem szabad a konzervatívoknak megfeledkezniük, miközben küzdenek az eltörlés-kultúra ellen?

2022. március 07. 11:38
Stephen Sholl
Corvinák

„Nem engedhetjük meg, hogy az eltörlés-kultúra elleni fellépésünk a szólásszabadságnak egy korlátok nélküli értelmezésévé fajuljon, amely elutasít minden kísérletet az emberek kijelentéseik miatti felelősségre vonhatóságára. A szólásszabadságnak mindig jól meghatározott határokat kell szabni. 

Végül is az eltörlés-kultúra létrehozása előtt a szólásszabadságnak ez a korlátok nélküli megközelítése volt a vezető baloldali ideológia, és ez az oka annak, hogy sok idősebb liberálisnak nem tetszik az eltörlés-kultúra. Noha csábító lehet az oda való visszatérés gondolata, a korlátlan szólásszabadságot zászlajára tűző mozgalom ugyanolyan romboló hatással volt a társadalmi erkölcsre és kohézióra, mint az eltörlés-kultúra.  

A 20. század végén és a 21. század elején a szólásszabadságra való hivatkozással módszeresen arra törekedtek, hogy lebontsák és megsemmisítsék a társadalmi konvenciókat és az erkölcsi érzéket. 1978-ban például a szólásszabadságra hivatkozva megengedték a neonáciknak, hogy végigvonuljanak az Illinois állambeli túlnyomórészt zsidók lakta Skokie településen. A neonáciknak a helyi hatóságok megtiltották a felvonulást azzal az egyértelmű indokkal, hogy az elfogadhatatlan lenne, ha megengednék, de a neonácik fellebbeztek az amerikai Legfelsőbb Bíróságnál, amely 5-4 arányban a nemzetiszocialisták javára döntött. Az abszolút szólásszabadság jegyében a nácik de facto engedélyt kaptak arra, hogy egy egész közösségnek okozzanak fájdalmat és traumát."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duhle78
2022. március 07. 23:47
Az ilyen, totalitáriust vágyó pöcsök miatt tart ugyanott az ún. "konzervatív" oldal, mint a baloldal: a világdiktatúra építő háttérhatalmi elit hasznos idiótája, vagy szolgálója.
Heuristx
2022. március 07. 21:53
Nem eltörlés-kultúra van, hanem kultúra-eltörlés. Cikkek: https://www.ki-philipp-verseket-keres-itt-sikeres.com/current.html
MayorAnna
2022. március 07. 20:56
A rossz válasz az eltörés kultúrájára... Hétalvó szerkesztő - ébresztőőőő!
Aerion
2022. március 07. 19:34
Az ilyen polémia ma már elkésett. Túlhaladták az események. Először is az eltörlés nem kultúra, hanem kultúra-ellenes, ez immanens lényegéből fakad, nem létrehoz, hanem megsemmisít és a helyére az ürességet, a semmit helyezi. Nem keletkezik másik irodalom, hanem nem lesz semmilyen, nem lesz másik történelem, hanem a semmi lesz, nem lesz tehát emlékezet sem, csak a jelen, amit a hatalom új urai totalizálhatnak. Csak önmaguk léteznek, és kétség sem merülhet fel, hogy létezik ezen a jelenen kívül más is. Ezt jelenti a vokizmus. Mindent lehet és mindennek az ellenkezőjét is meg lehet tenni, csak egyetlen dolgot nem, hogy ezt a gyakorlatot valaki megkérdőjelezze. Mert ebben az esetben a megsemmisítés vár rá. Ez a totális állam, nem a náci, nem a szovjet, nem az észak-koreai, hanem ez. EZ. Ennél totálisabb államot nem lehet létrehozni. Ez a totalitás abszolútuma. Olyan uralom, ami még az orwelli lázálmot is felülmúlja az embertelenségben. A minden relatív - halál uralma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik