Svéd miniszterelnök: kudarcba fulladt a migránsok integrációja, elszabadult a bűnözés

2022. április 29. 9:07
A baloldali politikus szerint párhuzamos társadalmak épültek ki Svédországban.

Svédország nem volt képes integrálni az elmúlt két évtizedben befogadott bevándorlókat, ami párhuzamos társadalmak kiépüléséhez és csoportos erőszakhoz vezetett – jelentette ki Magdalena Andersson.  A svéd miniszterelnök ezért egy sor olyan intézkedést kíván megvalósítani, amivel a kormány hatékonyabban fel tudna lépni a szervezett bűnözéssel szemben.

A svéd társadalmat sokkolta az az erőszakhullám, ami április közepén zavargásokba torkollott, a kivezényelt rendőrök közül több mint 100-an sebesültek meg.

Az erőszak azután tört ki, hogy egy iszlámellenes svéd-dán politikus egy tüntetésen felgyújtotta a Koránt,

és országszerte tüntetéseket hirdetett, hogy hasonlóan járhasson el több, bevándorlók által uralt lakónegyedben is. 

Andersson a svéd politikában szokatlanul őszinte kritikával illette a kialakult helyzetet, mondván, Svédországban a szélsőséges iszlamizmus és a szélsőjobboldal túl nagy teret kapott. 

A szegregáció folyamata szabadjára lett engedve Svédországban, így párhuzamos társadalmak épültek ki. Ugyanabban az országban élünk, de teljesen más valóságban

– jelentette ki a svéd miniszterelnök. 

A skandináv államban a Svédországon kívül születettek száma az elmúlt két évtizedben megduplázódott, a migránsok száma elérte a 2 millió főt, vagyis a lakosság ötöde bevándorló hátterű. Andersson pártja, a szociáldemokraták az elmúlt négy évtizedben 28 évet voltak hatalmon, beleértve az elmúlt nyolc évet is. 

A svéd kormány most a szociális szféra és a rendőrség együttműködését szeretné fokozni, hogy visszaszorítsák a fiatalkori bűnözést. Olyan eszközöket is javasolt, amelyek biztosítják, hogy a fiatalkorúak a szülők beleegyezése nélkül semmilyen esetben se tudjanak távol maradni az iskolától. 

A bevándorlással egyidőben nem volt elégséges az integráció.

A társadalom nem elég erős, a rendőrség és a szociális szféra forrásai nem elegendőek

– tette hozzá a politikus. 

Svédország, ahol még idén parlamenti választásokat tartanak, szigorított bevándorlási politikáján miután a 2015-ös migrációs válság idején lakosságarányosan több bevándorlók fogadtak be, mint bármely más uniós ország. Mostanra más nyugat-európai uniós tagállamhoz képest szigorúbb bevándorláspolitikát folytatnak a svédek.  

Utóbbit az is bizonyítja, hogy az Amnesty International többször is bírálta az ország vezetése által hozott szigorításokat. Az NGO szerint az új migrációs politika tovább fékezi az integrációt és negatívan érinti a migránsok emberi jogait.

Korán-égetésre durva zavargások: mi folyik Svédországban?
Egy dán provokátor-politikus Koránt éget svéd földön, mire zavargásokba kezdenek a helyi muszlimok és bűnbandák. Egy hete harcolnak egymással Svédország ellenségei a korábban békés északi vidéken. Bővebben...

Borítókép: JOHAN NILSSON / TT NEWS AGENCY / TT NEWS AGENCY VIA AFP

Összesen 220 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

I told you so.
Próbálkozz multikultival.

Nem létezik:-))))
Eddig minden rendben volt!

Akárhogy nézzük a természetet, a betelepülő invazív szereplő elnyomja az őshonost.
Legyen az ember, állat, növény.

Várom az itteni trollokat, akik mindenkit lehülyéztek, aki arról írt, hogy Svédország már nem ura a migránsok által kialakított helyzetnek. Akkor most lehülyézik a svéd miniszterelnököt is?

"A baloldali politikus szerint párhuzamos társadalmak épültek ki Svédországban."

Orbánnak már megint igaza lett. :D
Újra és újra. :D

DDD, ez még tőled se kevés!

Nem becsülnek meg téged itt eléggé!

A gúnyolódás mindig is a másik oldal ellehetetlenítéséről szólt, amikor számukra jobb, ha nem mennek bele az érvelésbe. Nem csoda, hogy ez a baloldal kedvenc módszere, mindjárt a címkézés mellett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés