Biden ádáz dezinformációs testülete

2022. május 10. 09:43

Egyre valószínűbb, hogy 2024-ben visszatér Donald Trump a Fehér Házba.

2022. május 10. 09:43
Ayaan Hirsi Ali
UnHerd

„1918-ban Woodrow Wilson demokrata párti kormánya olyan jogszabályt léptett életbe, amely segítségével fel akarták gyorsítani a háború végét. Az új törvény közvetlenül nem érintette a katonaságot, és nem volt a külpolitika egyik eszköze sem. Inkább a hétköznapi amerikai állampolgárokat célozta. 

A nem sokkal a kémtörvény után elfogadott lázadástörvény bűncselekménynek minősített „minden olyan álnok, trágár, gúnyos vagy sértő nyelvezet használatát vagy közzétételét, amely az Egyesült Államok kormányát illette”. Vagyis a nézeteltérések csirában történő elfojtása volt az új törvény célja. Az új eszköz rendkívül hatékonynak bizonyult: 1919 és 1920 között összesen 877 embert ítéltek el miatta.  

Az elfogadása (és a rövid időn belül visszavonása) óta eltelt évszázadban a lázadástörvényt egy félresikerült jogalkotási folyamat eredményeként aposztrofáltak, egy olyan kínos bakinak, amit jobb elfelejteni. Az elmúlt hetekben egy másik demokrata elnök, aki háborúban ugyan nem áll, de mégis ostrom alatt érzi magát, megidézte a múlt szellemét. A Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy – vészjósló hangzású névvel – dezinformációs kormányzati testületet hoz létre. Az új testület létrehozását a Fehér Ház sajtótitkára, Jen Psaki így értékelte: „a testület célja, hogy megakadályozza a dezinformáció és a félretájékoztatás országos terjedését különböző közösségekben. Az viszont nem világos, hogy miért ellenezné bárki is eme erőfeszítést.”

Fény derült az igazságra. Ahogy az a napokban egyértelművé vált, a testületet azért hozták létre, hogy törvénytervezetet dolgozzon ki az álhírek és a dezinformáció megtiltására, hogy a gyanútlan állampolgárok laptopjai és telefonjai ne szolgáltassanak platformot a toxikusnak ítélt információ terjedésére. Nem meglepő tehát, hogy sokan az állami cenzúra bevezetésének bújtatott kísérletét látják a testület felállásában. 

A testület vezetésére kijelölt személy is bizonyítja a valódi célokat. Nina Jankowicz, a „dezinformáció” kormányzati szakértője nem vetette meg a baloldali dezinformáció terjesztését. 2020-ban például a New York Post Hunter Biden laptopjáról szóló cikkét orosz dezinformációnak, illetve a „Trump-kampány termékének” minősítette. Tavaly októberben pedig az állította, hogy „azon szülői aggodalmakat, amelyet a kritikus fajelmélet iskolai oktatásával kapcsolatosak olyan álproblémák, melyeket a republikánusok és más, fizetett dezinformátorok használnak fel”.

(…)

Lehetséges, hogy a demokratákra nagy pofára esés vár? Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy 2024-ben egy republikánus kerül a Fehér Házba – ez a republikánus minden bizonnyal Donald Trump lesz. (…) Ha Trump ismét nyer, és átveszi az irányítást a dezinformációs kormányzati testület felett, akkor a demokratáknak tényleg lesz miért aggódniuk. És ha ez valóban megtörténik, csakis magukat hibáztathatják majd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2022. június 13. 21:16
Baromságokat beszélsz hülye gyerek.
Tothegeto
2022. június 13. 21:16
Én valahogy nem így értékelem Trumpot, bár szinte biztos van nála alkalmasabb "trumpista" republikánus elnökjelölt. Remélem nem úgy vonul be a történelembe, mint az "utolsó amerikai", aki még hisz a liberálisok által megvetett amerikai értékekben.
potrzebie
2022. június 13. 21:16
Nagyon remélem, hogy a republikánusok nem nézik ölbetett jkézzel, ahogyan eddig, hogy ez a műveletlen tahó legyen megint az orszég eleje, aki levizelve a saját országa alkotményét, lövetni akart, bajban bibkiával pózolt, hergekte sajét népét a saját feketéi ellen, kivonulást kezdemlnyezett afganisztánból, berobbanototta a közelkelet darázsfészkének számító Izraeli-Palesztin konfliktust, magasról tette a globélis felmelegedésre, és nagyon alázatosan hajbókolt Putyinnak. Ha teheti, letöri majd a demokratkius intézmlnyeket, aztán nézhetnek majd az amik is, mi. Csaléd benn lesz a fehér házban, haverok és besoztott senkik a tárcák élén.
falcatus
2022. június 13. 21:15
„közösen összehoztuk, azt hiszem, az amerikai politikatörténet legkiterjedtebb és legbefogadóbb választási csalási szervezetét” https://www.youtube.com/watch?v=WGRnhBmHYN0 Kell még valamit mondanom Ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik