Elszállnak az üzemanyagárak: egy amerikai légitársaság busszal helyettesítené a repülőket

2022. május 18. 08:25

A benzinárak tovább emelkednek, ezért a légitársaságok buszjáratokat kínálnak, buszokkal helyettesítenék a repülőket.

2022. május 18. 08:25
null

Az American Airlines egy új philadelphiai buszjárattal „bővíti” hálózatát, amely a légitársaság csomópontját a régió két másik repülőterével köti össze. 

A Phillyből, Allentownból vagy Atlantic Cityből érkező  – vagy oda tartó – utasok ugyanúgy az American Airlines rendszerén keresztül vehetnek majd jegyet, ugyanúgy fel kell adniuk a csomagjaikat, és úgy mennek át a biztonsági ellenőrzésen, mintha repülővel utaznának – tehát a különbség csupán a tömegközlekedési eszköz. 

Az American Airlines naponta három oda-vissza járatot indít Atlantic City és Philly között, valamint napi két járatot Allentownba. A jegyeket már meg lehet vásárolni, a tervek szerint június 3-án indulnak majd a buszok.

A Philly Voice szerint az American azt mondta, hogy a készülő buszjáratokkal „egyszerűbb” lesz utazni. 

A valóságban a légitársaság buszos »terjeszkedését« a pilótahiány és a magasabb benzinárak vezérlik, 

ami arra kényszeríti az American Airlineshoz hasonló légitársaságokat, hogy költséghatékonyabb utazási lehetőségeket keressenek az utasok számára.

Borítókép: Airline Weekly

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NeMá
2022. május 20. 19:48
Túra vezető, szekérkaraván és vitorlás! Mitől olcsóbb egy sereg busz mint egy dugig megtömött fapados repülő? Ha hosszabb távon drágább a repülő az lenyúlás!
DrPepper
2022. május 20. 18:22
Minket például mivel zsarolnak?
fresh.mandi.acc
2022. május 20. 18:22
A világ legalább örökre megtanulta, hogy nem szabad Oroszországtól függővé tennie magát, mert annak első dolga lesz, hogy visszaél a helyzettel, zsarolja a világot, morálisan és minden szempontból is elfogadhatatlan dolgokat próbál büntetlenül meglépni.
cartwright
2022. május 20. 12:32
ja, nagyeszű egy buszra felfér 50 embör + csomagok - egy repülőre meg 300 + csom akkor 300 ember felfér 6 buszra, amik 14-15 l x 6 = 84-90 liter benzint zabálnak - akkor hol a spórolás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik