Egy felmérés szerint Joe Biden Twitter-követőinek fele álprofil

2022. május 18. 09:13

Elon Musk úgy véli, amíg a Twitter nem veszi fel a harcot az álkövetőkkel, addig nincs üzlet.

2022. május 18. 09:13
null
Gergi-Horgos Mátyás

Meglepő adatokról számolt be a SparkToro, ami újabb frontvonalat nyithat Elon Musk és a Twitter között. A szoftvercég nemrég közölt felmérése szerint Joe Biden 22,2 millió Twitter-követőjének közel fele nem valós személy. A felmérés megvizsgálta az amerikai elnök Twitter-táborát, és arra a következtetésre jutott, hogy

az elnök követőinek 49,3 százaléka „álkövető”.

A technológiai cég meghatározása szerint ezen fiókok mögött olyan felhasználók állnak, akik a Twitteren keresztül nem érhetőek el, illetve megosztott tweetjeik nincsenek. Ennek több oka is lehet, köztük az, hogy valójában nem egy személy, hanem automatizált programok – úgynevezett „botok” – kezelik a fiókokat, vagy esetleg teljesen inaktív felhasználók milliói követik az elnököt. 

Elon Musk, aki célként tűzte ki a Twitter megvásárlását, korábban pont az álfelhasználók növekvő számára figyelmeztetett és javaslatot tett azon fiokók törlésére, melyek mögött nincsenek valódi felhasználók.

A Tesla-vezér szerint ma a Twitter-profilok 20 százaléka ilyen álfiók,

és arra tett ígéretet, hogy amíg ezt a kérdést nem sikerül tisztázni, addig nem vásárolja meg a közösségi médiumot. 

Ahogy arról korábban a Precedens is beszámolt, a Tesla és a SpaceX milliárdos tulajdonosa szerint az Egyesült Államokban – a Facebook mellett – vezető szerepet betöltő közösségi médium „nem használja ki a benne rejlő lehetőségeket a szólásszabadság platformjaként”. Musk magát amolyan „abszolutista véleményszabadság-pártinak” titulálva rögzítette, hogy szerinte a közösségimédia-platformnak vissza kellene térnie a gyökereihez, és egy „véleményszabadságra épülő párt véleményszabadságra szakosodott szervezetként” kellene ismét működnie.

, a Tesla és a SpaceX milliárdos tulajdonosa szerint az Egyesült Államokban – a Facebook mellett – vezető szerepet betöltő közösségi médium „nem használja ki a benne rejlő lehetőségeket a szólásszabadság platformjaként”. Musk magát amolyan „abszolutista véleményszabadság-pártinak” titulálva rögzítette, hogy szerinte a közösségimédia-platformnak vissza kellene térnie a gyökereihez, és egy „véleményszabadságra épülő párt véleményszabadságra szakosodott szervezetként” kellene ismét működnie.

A Twitter jelenlegi vezetője, Parag Agrawal Musk felvetésére azzal vágott vissza, hogy a technológiai cég minden nap félmillió fiókot töröl és több millió felhasználó profilját zárolják pont azért, mert gyaníthatóan megtévesztésre használt álfiókok.

Az álfiókok kérdése egyébként valós probléma, ezt bizonyítja az is, hogy

a SparkToro Elon Musk Twitter-fiokját is megvizsgálta,

és az amerikai elnök profiljához képest jóval több álfiókot találtak. Az amerikai cégvezető 93,3 milliós táborának 70 százaléka tekinthető álkövetőnek.

Borítókép: NICHOLAS KAMM / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. június 02. 18:30
követelem, h Musk tegyen rendet!!! :)))))
nemecsekerno_007
2022. május 27. 00:04
A közösségi média egyre inkább egy virtuális középkorra kezd hasonlítani.
Rocktoberi
2022. május 27. 00:04
Fake news-ok és ellensúlyok....
lyon
2022. május 27. 00:04
- ahogyan ő is egy álprofil... és az egész brancs, egy - két kivétellel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik