Az orosz Cola még nem, de a hazai ipar már pezseg

2022. május 21. 22:50

Kicsit íztelen, nem igazán pezseg, de a mienk! - mondhatnák az oroszok. Egyre több orosz cég tör be örömmel a kólapiacra, a kivonuló multik helyére.

2022. május 21. 22:50
null
Matus Tibor
Matus Tibor

Egy orosz italgyártó új üdítőital-sorozatot mutatott be, hogy felváltsa azokat az ikonikus márkákat, amelyek az ukrajnai invázió nyomán elhagyták az orosz piacot. A Coca-Cola, a Fanta és a Sprite helyett az oroszok a CoolCola, a Fancy és a Street közül választhatnak majd – jelentette be hétfőn az orosz Ocsakovo üdítőital-gyártó.

 https://lh6.googleusercontent.com/vO-chrY3jnsxYwnk6MCJchv6EGjybyK0QiSiQh7VczTMOHfnfQY2LFfeMu4yw_TBvl3IddBlV6sfq3ywmn0G7uAum_xVyhS8xehfUuDERf2oNwn3uxCAaaS5mhjElqpUhPiqjiEk5jERnfBrIQ

Mióta a Coca-Cola Company márciusban felfüggesztette oroszországi üzleti tevékenységét, a három globális üdítőital márka javarészt hiányzott az orosz polcokról. Bár a Coca-Cola termékek azért megtalálhatóak voltak egyes boltokban, az áruk viszont a felfüggesztés óta nagyjából 200 százalékkal az egekbe szöktek.

– írta Ocsakovo közösségi oldalán. Mindemellett az üdítőital-gyártó narancsízű Fancy és citromos-lime Street palackjai is a Fanta és a Sprite színvilágát utánozzák (az ízvilágról nem tudósított a The Moscow Times).

Még a Szovjetunióban, 1978-ban alapított Ochakovo eddig nagyrészt hagyományos orosz italokat állított elő, mint például az erjesztett gabonaalapú kvaszt és az alacsony alkoholtartalmú mézes italt, a medovukhát.

A portál állítása szerint nem ez a cég az egyetlen, amely megpróbálja kihasználni a Coca-Cola oroszországi piacról való visszavonulását.

Már áprilisban egy oroszországi, távol-keleti italgyártó cég, a Szlavda Group elindította a Grink Colát, hogy megpróbálja megragadni az üdítőital orosz rajongóinak szívét. Mellettük májusban az észak-oroszországi Komi régióban a Sziktivkarpivo gyár piacra dobta saját márkájú szódáját, a Komi Colát.

Azonban mindkét alternatíva vegyes értékelést kapott,

Kapcsolódó cikkek

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2022. augusztus 15. 11:29
Van élet Coca-Cola meg Donald kacsa nélkül is. Jól jártak az oroszok, a mérgező anyagok egy része határukon kívül került.
lurker
2022. augusztus 07. 17:09
és nem támogatják vele a homoszex degeneráltság legnagyobb nyugati zászlóshajóját
Bell & Sebastian
2022. május 24. 19:51
Szerintem te itt már keményen megdolgoztál azért, csak hogy klasszikust idézzek, a kutyát se érdekelje a véleményed. Ami egyébként az antiszociális viselkedés komoly hátulütője.
Ólat a trolloknak
2022. május 24. 19:51
Kukoricacukor. Igyad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik