Komoly elemző munka helyett egyszerűbb álmoralizálni

2022. május 20. 13:53

Orbán Balázs
Facebook
Az ilyen testtartással csupán alibit teremtünk arra, hogy valójában nincs külpolitikai elképzelésünk.

A minapi parlamenti felszólalásom, amelyben amerikai–orosz, vagyis proxyháborúnak neveztem az Ukrajnában zajló háborút, hullámokat vetett a baloldali sajtóban. A legtovább a 444-es Ács Dániel jutott, aki szerint ezzel el akarom venni az ukránok igazságát. 

A proxyháború a nagyhatalmi versengés egyik eszköze: amikor az egyik nagyhatalom megtámad egy országot, a másik nagyhatalom pedig politikai eszközökkel, jelentős mennyiségű fegyverrel, kiképzéssel és hírszerzéssel segíti, ám a háborút elsősorban a megtámadott ország katonái vívják meg.

Ma a nyugati világban – így Magyarországon is – nincs olyan döntéshozó vagy felelősen gondolkozó politikus, aki ne ítélné el Oroszország agresszióját, és ne ismerné el az ukránok hősiességét. 

Ám a multipolárissá és egyben egyre veszélyesebbé váló világrendben egy kis ország számára különösen luxus, hogy álmorális okokból – mint például »elvenni az ukránok igazságát« – ne próbálja stratégiai szinten értelmezni a történéseket. A jelenleg zajló háború okait és a nagyhatalmi érdeket is pontosan kell értenünk ahhoz, hogy a jövő konfliktusaitól meg tudjuk védeni Magyarországot.

Az elemzési munkát tehát el kell végeznünk, aminek része, hogy folyamatosan követjük a legfontosabb külpolitikai szakértőket – néhányukat a poszt alatti kommentben emelem majd ki. 

A baloldali sajtó reakciója a baloldallal kapcsolatos alapvető problémára is rámutat: a komoly elemző munka helyett egyszerűbb álmoralizálni és visszhangozni a kánont. Ahogy az amerikai külpolitika doyenje, Henry Kissinger találóan megjegyezte, az ilyen testtartással »csupán alibit teremtünk arra, hogy valójában nincs külpolitikai elképzelésünk«.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Usa elismerte, hogy segítette hírszerzési infókkal az ukránokat abban, hogy kilőjjék a fekete tengeri zászlóshajójukat, és megöljenek orosz tábornokokat (igen, valósidejű usa hírszerzési infók alapján precíziós rakétákkal lőttek ki az ukránok orosz parancsoki állásokat, nem úgy ölték meg őket, hogy a tábornokok belovagoltak Kijevbe). Most is ezt teszi. Az Usa fegyvereket küld Ukrajnába, és ezt a NATO tagoktól is elvárja. A NATO Usa vezetéssel ukrán katonákat képez ki NATO, elsősorban Usa (meg német) tüzérségi, légvédelmi fegyverek használatára Ukrajnában, Lengyelországban és Németországban, talán Romániában is, NATO bázisokon. Az Usa töménytelen mennyiségű, sok sok milliárd dollárnyi orosz betétet zárolt. Lényegében elszedte a pénzt Oroszországtól.

Az Usa épp 40 Mrd dollárt küld Ukrajnának, és még Ron Paul szenátor kérését is megtagadta, hogy küldjenek legalább egy kongresszusi megbízott embert, aki felügyeli a pénz költését, ha már a Kongresszussal szavaztatták meg magát a pénzt, úgyhogy a pénz egy része az ukrán-, és velük haverságban levő Usa oligarchák (mint amilyen a Biden család) zsebében fog kikötni. Ha ezt megkapják, akkor Ukrajna eddig már idén 55 mrd! dollárt kap az Usától, elsősorban fegyverekre, meg arra, hogy az ukrán állam ne menjen csődbe

Ez bizony kurvára proxi háború Oroszország és a Nyugat közt. Ha ez nem az, akkor nem tudom, hogy Zácsdani mi a faszt ért proxiháború alatt.

A másik része a dolognak, hogy a libsik teljesen elszoktak attól, hogy gondolkodjanak, egyfolytában csak a morálfaszt lengetik, a baloldali szellemi fölény meg eszi az elé öntött szart, mint a bébipapit. Szellemileg totálisan leépültek. Nálunk a politikai vereségek miatt, az Usában meg Nyugaton a jóég tudja miatt, de meghülyültek. A libsi szellemi fölény nagykanállal zabálja az eléöntött álmoralizáló moslékot, és még csettint is hozzá.

Ács Dani csak ezt szolgálja ki, ezt az elképesztő baloldali szellemi igénytelenséget. Szellemi igénytelenség az emberi jogok tekintetében (woke ideológia, illegális migráció), a környezetvédelem tekintetében (zöldpolitika), energiabiztonság tekintetében (olaj, gáz, kitől mennyiért, hogyan), háború tekintetében (nekünk ne zongorázz, te rohadék ruszki), mindenben, minden egyes fontos témában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés