A konzervatív családi értékek a liberálisok titkos fegyverei

2020-01-16 11:37:00

Timothy P. Carney
Az amerikai liberális elit szabadelvűséget hirdet, miközben konzervatív életmódot folytat.

"Az amerikai elit birtokában olyan „titkos fegyver” van, amellyel sikerrel veszik fel a harcot többek között olyan modern társadalmi kultúrbetegségekkel, mint a gyermekek kábítószer-fogyasztása, a korai halál, vagy az iskolarendszerből, munka világából való kiszorulás. Ez a „titkos fegyver” pedig nem más, mint a hagyományos családmodell (vagyis a házas szülőpár, akik otthon nevelik közös gyermekeiket). 

A liberálisok a médiában azzal próbálják az elitet politikailag finomhangolni, hogy az életkilátások sokkal jobbak a demokrata színezetű államokban, mint a republikánusok által vezetettekben. Érvelésük szerint a magasabb életszínvonal, a jólét kulcsa pedig a liberális narratíva által hirdetett szabadelvűség, amely értelmezésük szerint felülmúlja az életvezetés hagyományos formáit, és magát a hagyománytiszteletet is.

A konzervatív narratíva eközben a liberális elitet a társadalmi normáktól leszakadó félben lévő, házasságkerülő, bohém, léha közösségnek tartja, akik a szexuális szabadság jegyében sportot űznek például az abortuszból.  Ezt a képzetet Hollywoodnak köszönhetjük, az „álomgyár” ugyanis az utóbbi időben kifejezetten ráállt az amorális, szexuális túlfűtöttségben dúskáló tartalomgyártásra, emellett pedig a médián keresztül olyan, az erkölcstelenségükről elhíresült celebritásoktól leshetünk el életvezetési trükköket, mint Miley Cyrus, Charlie Sheen vagy Cardi B.

Csakhogy mindaz, amit a média láttat velünk, vagy amit a két ideológia egymásról hirdet, korántsem a valóság. Brad Wilcox és Wendy Wang, az Institute for Family Studies két kutatója mindezt eredményekkel igazolja.

Wilcox és Wang így arra az eredményre jutottak, hogy a kaliforniai elit – ideértve a Hollywood és San Francisco térségében lakókat is – körében az egyszülős családmodell léte gyakorlatilag nem azonosítható."

 

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.