Túléli az amerikai alkotmány a választási csalást és a „mély államot”?

2020-03-11 16:28:00

Deana Chadwell
Azoknak, akik támogatják az alkotmányt, van egy olyan hatalmas szövetségesük, amilyen a „mély államnak” (Deep State) sosem lesz.

„Amerika, az ideák szintjén és konkrét megvalósulási formájában is két lábra támaszkodik. Ezek a lábak egyrészt a Biblia bölcsességén nyugszanak, másrészt azon a történelmi tudáson, ami megmutatta az alapítóknak, hogy mi az, ami működőképes, és mi az, ami nem. Ezek a nagy emberek hihetetlen gondossággal építettek fel egy nemzetet, megerősítve az alkotmányos jog uralmával és azzal, hogy mindenki számára biztosították a beleszólás jogát abba, hogy hogyan valósuljon meg ez az uralom – más szavakkal, a választójogot. Mindannyian túlságosan elmerültünk az elnök ellen indított impeachment eljárás körüli vitában, a koronavírus körüli felhajtásban, és a demokrata előválasztáson egymás hegyén-hátán bukdácsoló indulók látványában ahhoz, hogy észrevegyük, mi is került most itt veszélybe. 

Ez az egész hajcihő nem csupán arról szól, ki nyeri meg a 2020-as választásokat. Fontos lépés lesz bizonyosan, de nem a végső játék. A baloldal egyáltalán nem érdekelt abban, hogy folytassa azt a nagy kísérletet, amit Amerika jelent. Nem, a baloldal azon van, hogy egyszer és mindenkorra véget vessen neki, és a baloldal hívei aszott nyakukig és lötyögő műfogsorukig arra törekszik, hogy kihúzza  a lábunk alól az amerikai közjó e két pillérét.”

(…)

„Az alkotmány több baloldali támadást is átélt már a 20. század során Woodrow Wilsontól kezdve, de még mindig keményen tartja magát.”

(…)

„A két erős oszlop – az alkotmány és a szavazatunk – roskadozik a folyamatos ütések alatt, amelyeket egy kis, a partvonalon álló csoport mér rá folyamatosan. Minden fontoskodó mozdulatuk azt a célt szolgálja, hogy kihúzzák a talajt e csodálatos ország lába alól. Folyamatosan a Trump elleni impeachment szükségességét hajtogatják, vagyis nyilvánvaló, hogy széleskörű program alapján járnak el.”

(…)

„De mindenek előtt az amerikai választópolgárral szembeni zsigeri ellenszenvről van szó. Pelosi, Nadler és Schiff mind aggaodalmuknak adtak hangot nemrég azzal kapcsolatban, komolyabb választási kérdéseket a szavazókra lehet-e bízni – mintha mind olyan tudatlan emberek lennénk, akik képtelenek eleget tenni állampolgári kötelezettségüknek."
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.