Kaposváron már sikerült hajléktalan-rendeletet hozni

2013. november 14. 13:18

Megtiltotta az életvitelszerű tartózkodást Kaposvár fideszes többségű közgyűlés a belvárosban és néhány parkban.

2013. november 14. 13:18

A december elsején hatályba lépő rendelet szerint, aki nem rendeltetésszerűen használja a köztereket, éjjel vagy napközben ott alszik, a belvárosban az utcán él hajléktalanként, az közmunkával vagy pénzbírsággal is sújtható.

Az előterjesztő javaslatát azzal indokolta, hogy azzal indokolta, hogy a városban több helyen is tapasztalható volt és ellenérzést váltott ki, hogy a pihenésre, sétálásra szolgáló területeket egyesek életvitelszerű tartózkodásra használják fel, gyakran szinte „berendezkedve” egyes területeken.

Az előterjesztés szerint mivel elsődlegesen hajléktalanok tartózkodnak életvitelszerűen a közterületeken, az önkormányzat 2008-ban feladatellátási szerződést kötött a Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központtal az ellátásukról.

A somogyi megyeszékhelyen mintegy kétszázötven hajléktalan él, számuk az utóbbi években nem változott. A gondozási központban jelenleg negyvennyolc embert tudnak befogadni, és szükség esetén többet is el tudnak helyezni.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!