Így lehet kikerülni a reklámadót az Index szerint

2014. június 12. 16:18

Amennyiben a reklámadó alanya nem tartozik a számviteli törvény vagy az szja hatálya alá, úgy sem megállapítható adóalapja, sem pedig adófizetési kötelezettsége nincs – közölte egy szakértő az Index hírportállal.

2014. június 12. 16:18

Barta Péter, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője az Indexnek elmondta: amennyiben a reklámadó alanya nem tartozik a számviteli törvény vagy az szja hatálya alá, úgy sem megállapítható adóalapja, sem pedig adófizetési kötelezettsége nincs. Ha a reklámozók egy külföldi cégen keresztül dolgoznak, megúszhatják a reklámadó megfizetését.

Az Index szerint ennek tükrében nem elképzelhetetlen, hogy több itthon működő szolgáltató  külföldi cégekbe telepíti a médiatartalom-szolgáltatását és a reklámozási tevékenységét.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rebel Son
2014. június 13. 10:10
a számokkal való trükközés, az bezzeg megy a zsidóknak :D
Kárpáti Zoltán
2014. június 12. 19:20
Majd megszokják, hogy itt vagy elfogadott kultúrát sugároz valaki, vagy fogja és viszi a szennyét ahova akarja. Ide ne hordja senki a szemetét.
Kárpáti Zoltán
2014. június 12. 19:17
"amennyiben a reklámadó alanya nem tartozik a számviteli törvény vagy az szja hatálya alá" De az alá tartozik, mert másképp nem működhet Magyarországon. Ahogy az ukránok lekapcsolták az orosz tévéadók műsorát, ugyanúgy nálunk is le lehet kapcsolni az ide nem adózó külföldi adók sugárzását. Az biztos, hogy a magyarokon való élősködés be lesz fejezve.
kamasuka
2014. június 12. 17:24
Az adóelkerülés országa. Itt az ideje módosítani a törvényt, és emelni az összeget. Kitételt szabni, hogy vagy minden itthon, vagy nincs országos sugárzás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!