Minden, amit tudni kell a karácsonyi nyitvatartásokról, menetrendekről

2023. december 23. 19:30

December 24-én a szombaton, vasárnap is nyitva tartó gyógyszertárakban lehet vásárolni, de hamarabb zárnak.

2023. december 23. 19:30

A Népszava összeszedte a legfontosabb tudnivalókat az ünnepi napokra. December 24-én a Lidl és a Pen­ny Market valamennyi boltja zárva lesz, a SPAR pedig a saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét zárva tartja, kivéve az Intersparokat s egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket. A Tesco, az Auchan és az Aldi 12 óráig várja a vásárlókat. A budapesti piacok általában 12-13 óráig tartanak nyitva vasárnap. 

December 25-én és 26-án minden üzlet és piac zárva tart, kivéve a benzinkutak, a virágüzletek, egyes dohányboltok, éjjel-nappali kisboltok.

Az éttermek, kávézók, cukrászdák, szórakozóhelyek, mozik közül sokan tartanak nyitva az ünnepek alatt, de nem mindegyik. A gyógyszertárak közül csak az ügyeleti rendnek megfelelők lesznek nyitva. December 24-én a szombaton, vasárnap is nyitva tartó gyógyszertárakban lehet vásárolni, de hamarabb zárnak. 25-én és 26-án az ügyeletes gyógyszertárakon túl a 0−24 órás nyitvatartású, valamint az ünnepnapokon is működő patikák állnak rendelkezésre.

December 24-én, szenteste 15 és 16 óra között indulnak a BKK utolsó nappali járatai, ezt követően az éjszakai járatokkal lehet közlekedni. Ez utóbbiakból a belvárosban több közlekedik este 6 óráig, mert a korábbi évek tapasztalata alapján a városba érkező látogatók ilyenkor még gyönyörködnek a feldíszített városban. 

December 25-én és 26-án, hétfőn és kedden ünnepnapi, 27-től 29-ig, szerdától péntekig év végi, illetve iskolaszüneti menetrend lesz érvényben.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint a december 22-től január 2-ig terjedő ünnepi időszakban a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity-vonatok szerelvényei több kocsival közlekednek. December 24-én és 25-én az ünnepnapi, december 26-án a vasárnapi menetrend lesz érvényben. December 24-én, szenteste és december 25-én, karácsony első napján munkaszüneti napi menetrendnek megfelelően közlekednek az autóbuszok. December 26-án a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/ Faludi Imre

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!