A főügyész megerősítette: a Magyar Péter felvételén hallottak alapján nem törölhetőek az iratok

2024. március 28. 17:33

Minden adatnak nyoma van az aktákban, ezek útja, nyoma követhető.

2024. március 28. 17:33
null

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

Mint arról beszámoltunk, Fürcht Pál főügyész csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján számolt be Magyar Péter hangfelvételével kapcsolatos részletekről.

Ezt is ajánljuk a témában

A főügyész elmondta, minden adatnak nyoma van az aktákban, ezek útja, nyoma követhető. Ezekről a dokumentumokról több másolat is van, több ügyésznél, így nem törölhető a tartalom.

Fürcht kijelentette, „nagyon-nagyon örülne egy olyan szekrénynek, amiből kiesnek a bizonyítékok”, és azokból vádat lehet emelni, de nem így működik: helyette tanúkat hallgatnak ki, lehallgatnak. A vádiratba pedig azokat teszik be a nyomozás végén, amiket bizonyítékoknak ítélnek meg, és alá tudják támasztani a vádat – írja a Magyar Nemzet.

Ezek nyomainak meg kell lenniük feljegyzésekben. Irat kitörléséhez az kell, hogy az ügyészségen dolgozó nyomozóügyészek fejéből is ki kell törölni. Nemcsak az iratokat, hanem az ügyészek memóriáját is törölni kell ilyen esetekben

– jelentette ki Fürcht Pál.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. április 02. 18:31
Miért nem tartóztatják le ezt a palit?
5m007h 0p3ra70r
2024. március 28. 19:43 Szerkesztve
Tehát az elhangzottak alapján: Rogán nem ment be az ügyészségre. Rogán nem beszélt senkivel az ügyészségen. Rogán nem húzatta ki sem magát sem másokat semmiből. Az IM kapta meg a KNyF-től a nyilvános tartalmú dokumentumokat, amelyekből a nyilvánosságra nem tartozó részeket töröltette az IM illetékese. Az onnan törölt részleteket a folyamatban levő ügy vádirata továbbra is tartalmazza. Abba betekintést a hatóságok, a vádlott és a védője nyerhetnek. Ez hangzik elna felvételen, aminek a szöveges leirata a telex.hu weboldalon megtalálható. A "Varga a spájzban bújtatja Rogánt" meg az "Orbán zsarolja Vargát" konteókat két rakéta és a koccintós palack mellett a parkban tessék megbeszélni.
5m007h 0p3ra70r
2024. március 28. 19:38
Nem hittem volna, hogy ennyi halláskárosult van. Magyar: És ti nem láttátok, vagy a sajtó meg már látta. Varga: Hát, sőt már valószínűleg odaadták, és elvileg azt ők anno átnézték. Magyar: Mármint a Rogánék. Tény: 1. Ügyiratokat nem ad a hatóság a sajtónak, abba betekintést a vádlott a védője és a hatóság kaphat. 2. A Rogán nevet nem Varga hanem Magyar mondja ki. Varga: Igen, semmi rossz nincsen, de… Magyar: De erre mondta a Martinovics Detti, hogy semmi rossz, de kihúzattak dolgokat. Varga: Persze, magukat kihúzatták… a Martinovics Detti… Tény: 1. Rogánék átnézték a vélhetően sajtónak kiállított kivonatot mielőtt azt a sajtó megkapta. 2. Martonovics Bernadett, aki ebben az időszakban a Varga Judit vezette Igazságügyi Minisztérium Civilisztikai és Igazságügyi Kodifikációs Főosztályának vezető kormányfőtanácsosa, jelezte az ügyészségnek a mégvszükséges korrekciókat. Forrás: telex.hu
t-a-bandi
2024. március 28. 19:27
Főügyész a NER-ben? Akkor biztosan nem hazudik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!