Huszonegy évesen elhunyt rendőrről neveztek el közterületet Újpesten

2024. április 24. 21:19

Magyarország Belügyminisztere posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő, és a „Szolgálat halottjává” nyilvánította.

2024. április 24. 21:19

Nyitókép: Vaszko Viktor/Rendőrség

Halálát követően Mátyás Balázs Tamás r. őrmestert Magyarország Belügyminisztere posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő, és a „Szolgálat halottjává” nyilvánította – olvasható a rendőrség oldalán. Mátyás Balázs Tamás posztumusz törzsőrmester, a IV. kerületi Rendőrkapitányság járőre mindössze 21 éves volt, amikor egy riasztáshoz igyekezve 2018. február 15-én éjjel a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében egy közúti közlekedési balesetben életét vesztette. A fiatal rendőr vétlen volt. 

Mátyás Balázs Tamás szülei fiuk emlékének méltó megőrzéséért indítványt nyújtottak be az önkormányzatnak, amelyet előbb a IV. kerületi képviselőtestületi ülésen, majd a Fővárosi Közgyűlés ülésén is megszavaztak – írták közleményükben.

Az egyhangú döntés alapján Újpesten, az Iglói út és a Fóti út kereszteződés melletti közterület mostantól a „Mátyás Balázs Tamás tér” nevet viseli.

A tér ünnepélyes átadásával egybekötött megemlékezést rendőrnapon, 2024. április 24-én, 11 órakor tartották, ahol beszédet mondott a fiatalon elhunyt rendőr édesapja, valamint Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya és Dr. Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere.

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­l­á­­­n­­y­­o­k­­­ ­v­­­á­r­n­­­a­­­k­­ ­­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
billysparks
2024. április 25. 12:38
Az első normális és támogatandó tett a bűnöző Varjúéktól.
Akitlosz
2024. április 24. 21:43
Pár év múlva még az ott lakók sem fogják tudni, hogy kiről van elnevezve a közterület. Közlekedési balesetben meghalni nem egy akkora nagy történelmi érdem. Nálunk egy vétlen gyalogos halt meg, akit egy arra járó autó elgázolt az út szélén. Nem neveztek el róla semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!