Zelenszkijjel tárgyalt Sulyok Tamás

2024. április 11. 22:01

Az ukrán elnök meghívta Magyarországot a Globális Béke Csúcstalálkozóra.

2024. április 11. 22:01
null

Nyitókép: Omar Marques / ANADOLU / Anadolu via AFP

A Balti-tenger, a Fekete- és az Adriai-tenger között fekvő 13 ország (Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Ausztria, Horvátország, Románia, Görögország és Bulgária) részvételével minden évben megrendezik az úgynevezett Három Tenger Kezdeményezés (HTK) csúcstalálkozóját és üzleti fórumát – olvasható a Sándor-palota közleményében.

A legfontosabb cél az európai kontinens biztonságának garantálása

Sulyok Tamás köztársasági elnök a Vilniusban tartott, csúcstalálkozón kifejezte Magyarországnak azt a korábbi szándékát és célját, hogy a közép-európai országok közötti politikai, gazdasági, infrastrukturális kapcsolatokat megerősítve, a közös együttműködés révén magasabb szintre emeljék a régió versenyképességét és gazdasági érdekérvényesítő erejét Európában és a világban.

A köztársasági elnök szerint Magyarország számára kiemelten fontos a kölcsönös tiszteleten alapuló gazdasági és diplomáciai kapcsolatok továbbfejlesztése és a közép-, és kelet-európai országok összeköttetése. A csúcstalálkozón résztvevő államok képviselői közös nyilatkozatot is elfogadtak és a magyar államfő több kétoldalú találkozón is részt vett a vilniusi csúcson. 

A magyar államfő szerint meg kell állítani a háborút, így Magyarország továbbra is a mielőbbi tűzszünetben és a fenntartható, igazságos béke létrejöttében érdekelt. Sulyok Tamás hozzátette: 

a legfontosabb cél az európai kontinens biztonságának garantálása.

A köztársasági elnök felhívta ukrán partnere figyelmét a Kárpátalján élő magyar kisebbség szerzett jogainak a mielőbbi visszaállításának fontosságára, és garantálására. Jogászemberként úgy véli, hogy egyszerűen vissza kell térni a korábbi állapotokhoz, és vissza kell adni a magyar kisebbséget megillető, szerzett jogokat. A találkozón mindketten kifejezték elkötelezettségüket a párbeszéd és a tárgyalások folytatása mellett – írta a Sándor-palota a közleményében.

Zelenszkij meghívta Magyarországot a Globális Béke Csúcstalálkozóra

Volodimir Zelenszkij Facebook-oldalán posztolt Sulyok Tamással való első találkozójáról. Többek közt azt írta, hogy megvitatták a Globális Béke Csúcstalálkozó előkészületeit.

Meghívta Magyarországot a csúcstalálkozón való részvételre. 

Köszönjük, hogy támogatják Ukrajna szuverenitását és területi integritását” – hangsúlyozta az ukrán elnök.

(MTI)

 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:46
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­ö­g­­­ö­­­s­ ­­l­­­á­n­y­o­k­­­ ­v­á­­r­n­­­a­­­k­­ ­­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
o1gpedofil-2
2024. április 12. 08:00
Kit a faszt erdekel egy hazug ember targyalasa?
syphax-2
2024. április 12. 07:40
Akik "kiakadnak" azon, hogy egy POLITIKUS SZÓBAÁLL, SŐT "TÁRGYAL" egy másik politikussal--aki más politikai nézetet képvisel, mint "mi" vagy "én"--azok nem tudják MI a politika LÉNYEGE. MERT "DURCÁSAN" HÁTAT FORDITANUI ANNAK, AKINEK NEM TETSZK A KÉPE NEKÜNK: EZ TIPIKUS TAKNYOS-ÓVODÁSGYEREKEK MENTALITÁSA! MELLESLEG ZELENSZIJ POLITIKAI NÉZETRENDSZERE ÉS EGÉSZ EGYÉNISÉGE NEKEM SEM(!!!) TETSZIK--SŐT: NAGYON NEM. ÁMDE! MINDENKÉPPEN VELE--VAGY AKÁR HITLERREL, SZTÁLINNAL NETÁN MAO CE TUNG-GAL STB..--IS TÁRGYALNI KELL(!!!)-ETT VOLNA..ha nem akarunk konfrontálódni, és pláne háborúzni nem, mert "az" mindenkinek rossz. Azoknak is, akik itt és most megjátsszák a fölháborodottat Dr.Sulyok, Dr.Orbán vagy Szíjjártó tárgyalókészsége okán.....ha nekik vagy a gyermekeiknek-unokáiknak kellene katonáskodniuk-meghalniuk különböző frontokon és háborúkban Zelenszkij ukránjai, vagy bárki ELLEN. TÁRGYALNI MINDIG JOBB, MINT ÉRTELMETLEN HÁBORÚKBAN MEGHALNI!
Dixtroy
2024. április 12. 07:21
Kurva felesleges baszakodás az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!