A Szovjetunió és csatolmányai nevezték magukat béketábornak

2024. május 18. 13:51

Most a helyzet teljesen más. A nyugat most tényleg háborúpárti.

2024. május 18. 13:51
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

„A Szovjetunió és csatolmányai nevezték magukat béketábornak. A legfőbb jelszó a béke volt. Volt békeharc és voltak békemenetek. Amerika pedig atomháborús fenyegetést jelentett. De Amerika Európát is megszállva tartotta.

De az is igen gyakran megjelent, hogy a nyugat, főleg az amerikai imperialisták a demokrácia és az emberi jogok ürügyén úgymond »beavatkoznak más országok belügyeibe«. Ezzel érveltek még a banánköztársaságok diktátorai is Afrikában és más helyeken, de Ceausescunak is ez volt az állandó érve, ha az erdélyi magyarok elnyomásáról esett szó. A szuverenitás az ő szuverenitásukat, azaz gazemberségeik kontroll nélküliségét jelentette.

Igen gyakori jelszó volt a béketábor részéről a kis országok függetlensége, szabadságharca a gyarmatosító nyugattal szemben. Mely háborúpárti. 
A szocializmus képviselte a normalitást, a rendes életet, szemben a dekadens és hanyatló nyugattal, ahol melegbárok voltak, kábítószereztek, terroristák merényeltek, és az utcára se lehetett kimenni a bűnözés és az erőszak miatt. Tele volt a szocialista sajtó ezekkel a rémségekkel, és az ember itthon békében és nyugalomban érezte magát.

Kádár Jánost pedig mindenki vagy szerette, vagy legalább elismerte. Olyan politikus volt, aki legvidámabb barakká tette Magyarországot, mert volt mersze nem követni a moszkvai diktátumot, csak ha nagyon muszáj volt. Viszont megbecsüléssel fogadták nyugaton is. Ő volt a nyugati nyitás embere. Amúgy fölényesen vicceskedő kedélyes beszédeket szeretett mondani.

Most a helyzet teljesen más. A nyugat most tényleg háborúpárti, Amerika atomháborús fenyegetést jelent, a szuverenitás nem Oroszország és Kína csatlósságát, hanem az európai nemzetállamok függetlenségét jelenti, keleten pedig ma már sokkal nagyobb a szabadság, mint nyugaton, mely most aztán komolyan tényleg hanyatlik, sőt, már le is hanyatlott, hiszen kialakult a másik pólus, az igazi béketábor. És nálunk most tényleg béke van, nemzeti egység és biztonság.”
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­­­k­e­l­­­d­­ ­­a­ ­s­­­z­­­e­­x­i­­ ­p­­u­­­n­­­c­­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Csigorin
2024. május 19. 21:50
akkor se volt alaptalan amit a nyugatrol mondtak
Haramia
2024. május 19. 15:53
A felszínesség kapargatása és kurtán furcsán bizonygatása a béke értelezése táborok mentén és eltérő korokat egybevéve, nem csoda ha savanyú a szőlő és elveszted a fonalat. Mintha mindegy lenne, akárhonnan is néznénk csak a gúny és cinizmus hangján lehetne bármit is értékelni, összefoglalni. Ami nekem ebből lejön, hogy valakinél nagyon lehanyatlott és még sincs béke és nyugalom a fejében.
Dixtroy
2024. május 19. 13:27
A nagy békepártiság egy trükk volt, az usa az "orosz veszély" miatt fegyverkezett, így a globális térben ők voltak jófiúk az agresszor oroszokkal szemben, és erre volt válasz a béketábor, hogy nemis, mi vagyunk a békét akaró jófiúk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!