Karácsony könyvet írt, de persze ezzel sincs minden rendben

2024. május 08. 16:07

Felmerülhet a rejtett kampányfinanszírozás gyanúja.

2024. május 08. 16:07

Nyitókép: a főpolgármester Salgótarjánban kampányol (Fotó: MTI/Komka Péter) 

Kampányra időzített könyvet dob piacra Karácsony Gergely főpolgármester Falak helyett hidak címmel – számolt be róla a Magyar Nemzet. 
Mint felhívják a figyelmet, a kötet annak a Liberty Press Kft.-nek a kiadásában jelenik meg, amelynek korábban csaknem hatmillió forintot fizetett ki a fővárosi önkormányzat egyik cége egy tanulmányért. Az egybeesés azért is érdekes, mert ez a kiadó működteti a régi baloldali bizalmi ember, Lakner Zoltán által alapított Jelen című hetilapot.

A Liberty Press Kft.-vel 2022-ben kötött szerződést a fővárosi Budapest Brand Nonprofit Zrt. A „Megvalósíthatósági tanulmány készítés, Budapest 150 médiahálózat létrehozása tárgyában” című vállalkozási szerződés hatályba lépésének dátuma 2022. június 1., a szerződés teljesítése pedig 2022. július 31. volt. 

A tanulmányért a többek között kulturális tartalmak előállításáért felelős önkormányzati vállalat nettó 5,8 millió forintot fizetett ki a Liberty Pressnek.

A Budapest Brand-ről többször is írtunk, legutóbb amikor a Fővárosi Közgyűlés idei utolsó ülésén elfogadták a cég pénzügyi beszámolóját

A céggel szerződő felek között további érdekes nevek is felbukkantak, így például a Hann Endre vezette Medián Kft., amelynek 2023-ban 15 millió forintot fizettek különböző közvélemény-kutatási feladatok elvégzéséért vagy a Freeszfe Egyesület, amely a Budapest Tavaszi Fesztivál keretein belül megrendezett, „A béke szigete” című előadás megvalósítására kapott 12 millió forintot.

Karácsony könyvének ára egyébként nyolcezer forint, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az eladásokból származó bevételből milyen arányban részesül a szerző, Karácsony Gergely. A Magyar Nemzet megkereste a Liberty Press ügyvezetőjét, Tóth Ákost, aki azt a tájékoztatást adta, hogy a könyv kiadására a főpolgármester kereste meg őket még 2023 végén. Azt is elmondta, hogy a költségek természetesen a kiadót terhelik. 

Karácsony Gergelynek pedig szerzői jogdíjat fizetnek majd, de azt nem árulta el, hogy ez mekkora összeg lesz.

A könyv ismertetőjében a főpolgármester magát méltatja, miszerint a „fővárosra rárontó” kormánnyal szemben mégis sikerült fejleszteni a várost az elmúlt öt évben, de ígérete szerint azt is bemutatja, „hogyan vezethetjük vissza Budapestünket, közösen az itt élőkkel és a nemzet egészével, az őt a világ legnagyszerűbb fővárosai közt megillető helyére.”
 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­g­a­­z­­i n­­­i­­­m­­f­­o­m­­á­­n­i­­á­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Osztap_Bender
2024. május 09. 05:51
Gondolom a könyv borítója egy tükör, amitől a hibbant megkérdezi reggelenként, hogy "Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legjobb polgármester ezen a vidéken? " Mikor aztán a tükör az válaszolja, hogy Tarlós, akkor jön az összetörés, másik példány elővétele. Hátha csoda történik. De nem akar az Istennek sem. Hol Tóth József, hol Kovács Péter, hol a Vasorrú Bába a válasz. Egyes példányok már Vitézy nevét is bemondták neki.
Búvár Kund
2024. május 08. 18:46 Szerkesztve
😁😁😁😂😂😂 Felnerülhet ???? A zusában ez egy bevett módszer... A politikus megjelentet egy könyvet, aztán vki felvásárol belőle néhány százezer példányt.
Dunhill67
2024. május 08. 18:12
kísértetiesen kezd ez is hasonlítani a gazdájához,az Elqrcsányihoz....egyiknek sem volt soha esze,de mindenki hülye csak ők a helikopterek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!