Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Recseg-ropog az ukrán front

2024. május 16. 06:54

A háborús hergelés gyökereiről.

2024. május 16. 06:54
Koskovics Zoltán
Koskovics Zoltán

A szerző az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője

Az Ukrajnában zajló konfliktus nem állóháború, még csak patthelyzetről sem beszélhetünk, de egyértelműen olyan lassú folyású küzdelem, amelyben a felek a másik kimerítésére törekszenek. Az első világháború nyugati frontjával vont párhuzamok olyan értelemben helytállók, hogy itt is az emberi tartalékok mértéke és minősége, illetve a felhasználható hadianyag mennyisége a döntő tényezők. Senkinek nem lehetnek illúziói: Oroszország  megfordíthatatlan fölényben van mindkét téren. Ilyen körülmények között súlyos kérdések merülnek fel arra vonatkozóan, van-e értelme tovább szítani a háborút az európai és amerikai adófizetők költségén. Sajnos úgy tűnik, hogy több vezető nyugati politikus – a francia elnökkel az élen – kitart az eszkalációs politika mellett. Vajon miért?

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­z­­­e­x­­i­­­ ­­­p­u­­n­­c­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!