A melegházasságot bírálta az orosz gyermekjogi biztos

2013. november 14. 13:35

Az egynemű párok házasságát lehetővé tevő európai törvényhozási gyakorlatit bírálta az orosz államfő mellett működő gyermekjogi biztos a Moszkvában megrendezett nemzetközi parlamenti fórumon.

2013. november 14. 13:35

Milyen alapon húzzák át önök egy tollvonással a történelmi gyakorlatot, az emberiség több ezer éves hagyományait, a jog alapjait egy mesterséges, életképtelen, terméketlen álcsalád-konstrukció kedvéért?” – tette fel a kérdést az orosz ombudsman a nemzetközi tanácskozás résztvevőinek.

Pavel Asztahov kijelentette, hogy az orosz jog sohasem fogja elismerni családnak az egynemű párok kapcsolatát. Hozzátette: „törvényeink és államunk mindazonáltal nem üldözi és nem szándékozik zaklatni azokat, akik más formát választanak”. 

A gyermekjogi biztos azt is hangoztatta, szerinte Oroszország nem sértette meg a nemzetközi jogot azzal, hogy júniusban törvényben tiltotta meg a homoszexualitás kiskorúak körében való népszerűsítését.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!