Világrekord: Málta elérte a 90 százalékos beoltottságot

2021. augusztus 25. 09:26

Több mint 792 ezer dózis védőoltást használtak fel 410 ezer ember immunizálásához a valamivel több mint félmillió lakosú szigeten.

2021. augusztus 25. 09:26
null

Beoltották Málta 12 évesnél idősebb lakosságának a 90 százalékát koronavírus elleni vakcinával, Málta ezzel a világon az első ország, amely elérte ezt az átoltottsági szintet – számolt be az atv.hu. Az eredmény elérése után

a vallettai vezetés a oltóközpontok bezárása mellett döntött,

egyedül az ország északkeleti felében található Msidában működő Máltai Egyetem kampuszán tartanak meg egy ilyen létesítményt. Az egészségügyi tárca szerint több mint 792 ezer dózis védőoltást használtak fel 410 ezer ember immunizálásához a valamivel több mint félmillió lakosú szigeten.

„Világrekordot döntöttünk. Már nem szükséges nyitva tartani minden oltóközpontot, mivel Málta (és a Máltához tartozó) Gozo sziget lakosságának 90 százaléka be lett oltva” – jelentette ki Chris Fearne egészségügyi miniszter.

Szigorúak a beutazási korlátozások

Míg a következő hetekben további lazítások várhatóak, a vallettai hatóságok továbbra is kitartanak a szigorú beutazási korlátozások mellett.

Csakis teljeskörűen beoltott emberek utazhatnak be az uniós országokból,

Nagy-Britanniából, illetve az Egyesült Államok egyes tagállamaiból. Máltán a járvány kitörése óta 35 866 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 437-en hunytak el a kórban.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Griffi
2021. augusztus 25. 16:22
Reméljük, nem csak Pfizert használtak, mert akkor nem sokat ér.... Látjuk, hogy Izrael épp összeomlik a csodálatos Pfizer használata után, plusz sorra derül ki, hogy épp milyen mellékhatást fedeznek fel: szívbetegség, vesebetegség.... Hál'Istennek, nekem nem kell aggódni: Sinopharm-ot kaptam, ami egy már jól bevált mechanizmuson alapul, és valódi védelmet ad.
szodabár
2021. augusztus 25. 13:03
Könnyű volt, rájuk nem vonatkozott a lakosságszám szerinti brüsszelita vakcinaelosztás. Ott nem álltak sorba a vakcináért soha. Egyébként San Marino már régóta be van oltva, ráadásul a hatékonyabb és kevésbé káros Szputynikkal, dehát az nem hír. Májusban a Covid osztályokat is bezárták.
nick89
2021. augusztus 25. 10:24
Már csak Magyarország áll előtte, melyet csodál az egész világ a világbajnokjárványkezelésmiatt. Köszi uram mindent!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!