Szlovák lap: A magyar parlament elfogadta az alkotmánymódosítást és felemelte Orbán Viktor fizetését

2022. június 15. 09:39

Az elfogadott, több mint 50 módosítás a haza védelmét, a gazdaság fejlesztését és a kormány működését érinti – számolt be a szlovák Pravda.

2022. június 15. 09:39
null

A magyar képviselők kedden rövidített eljárásban fogadták el a különleges jogrendre vonatkozó alkotmánymódosítást, valamint a miniszterelnök és a miniszterek fizetésére vonatkozó szabályokat – számolt be a szlovák Pravda. Mint írták, a több mint 50 jóváhagyott módosítás a haza védelmét, a gazdaság fejlesztését és a kormány működését érinti.

Bruttó 3,5 millióra emelték a miniszterelnök fizetését

Pravda rámutatott arra, hogy a miniszterelnök fizetését, amely 2010 óta az állami hivatalnokok fizetésén alapult, és bruttó 1,5 millió forintot tett ki, az országgyűlés 3,5 millió forintra emelte, és ezen túl mindig megegyezik a parlament elnökének javadalmazásával.  Az elfogadott módosítás értelmében a miniszterek, államtitkárok, kormány megbízottak fizetéséről a kormányfő jogosult dönteni.

A lap kitért arra is, hogy megszüntették azt a korlátozást, amely szerint ezeknek a tisztségviselőknek a fizetése nem haladhatja meg az előző évben mért országos átlagfizetés kilencszeresét.

Nyitóképen a magyar országgyűlés plenáris ülése. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. június 15. 17:17
és a tótoknak mi a lóf...közük van a magyar miniszterelnök fizetéséhez? Mi mikor érdeklődünk hasonló ügyben náluk?
Teringettét
2022. június 15. 11:15
A munkahelyemen (havi 10-11 millió eurós árbevételű cég) a vezérigazgató bruttó 6 millát keres. A két helyettese 4,5 - 4,5 millát. Nem értem, hogy itt a 3,5 millióval mi a baj. Lejarzolná valaki? Köszi!
fogas paduc
2022. június 15. 11:09
Igen, és O.V. fizetése még mindig pl a szlovák miniszterelnök fizetése alatt van....
PTYA
2022. június 15. 10:53
Bruttó 9 ezer euró, kevesebb mint Cseh elvtársnő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!