Franciaországban büntetés járhat majd azért, ha nyitva marad az ajtaja a klímát használó boltnak

2022. július 24. 15:23

Franciaországban rendeletekkel kötelezik majd a légkondicionált üzleteket arra, hogy tartsák becsukva ajtóikat az energiatakarékosság érdekében – közölte a francia energiaügyi miniszter.

2022. július 24. 15:23
null

Agnés Pannier-Runacher a Journal du Dimanche című francia vasárnapi lapban megjelent interjúban elmondta, hogy a következő napokban két rendeletet fog kiadni: az első a városok méretétől függetlenül általánossá teszi a fényreklámok tilalmát hajnali 1 és 6 óra között, kivéve a repülőtereket és a pályaudvarokat.

– tette hozzá a tárcavezető.

A politikus szerint az ajtók nyitva hagyása húsz százalékkal több energiafogyasztást jelent, és mint fogalmazott „ez abszurd”. Július közepén, amikor Franciaországban rendkívüli hőhullám alakult ki, több városban, például Lyonban, Besanconban és Párizsban is az önkormányzatok elrendelték, hogy a légkondicionált üzletek bírság terhe mellett csukják be bejárataikat. A kormány azt tervezi, hogy ezt a tilalmat kiterjeszti az egész országra és akár 750 eurós bírságra is számíthat, aki nem tartja be a rendelkezést.

(MTI)

Kiemelt kép: Nathalie Guironnet/AFP

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2022. július 25. 10:18
Hogy erre törvény kell, bizonyítja, hogy nagyon hülyék a franciák.
5m007h 0p3ra70r
2022. július 25. 02:10
Nemrég kötelezően ki kellett tárni az ajtókat, hogy életeket mentsenek. Minden kilincs érintés egy covidhalott rizikóját jelentette. A drága enegiahordozók miatt megszűntek a vírusok és kötelező kilincselni. Ha ezt tudták volna tavalyelőtt! Egy egyszerű gázáremeléssel megszűntethető lett volna a járvány! Taknyosra szopatják az emberiséget! XDDDDDD
Csubszi
2022. július 24. 23:48
Amúgy, általában fotocellás ajtók vannak; maguktól záródnak...
Ólat a trolloknak
2022. július 24. 21:58
Ahogy egykori főnököm mondta volt, nem véletlenül hívják nyílásZÁRÓ szerkezetnek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!