Die Tageszeitung: Magyarország sérti az emberi jogokat, amikor több ezer embert toloncol Szerbiába

2023. január 17. 11:04

A strasbourgi bírák egyhangú ítélete szerint ezek az úgynevezett visszautasítások sértik a kollektív kiutasítás tilalmát.

2023. január 17. 11:04
null

Tavaly szeptemberben az Emberi Jogok Európai Bírósága úgy határozott, hogy sérti az emberi jogokat az illegális migránsok Magyarországról Szerbiába történő, a menedékkérelem egyéni vizsgálata nélküli visszaküldése – erről tájékoztatott hétfőn a Die Tageszeitung.

A strasbourgi bírák egyhangú ítélete szerint ezek az úgynevezett visszautasítások sértik a kollektív kiutasítás tilalmát.

A német lap szerint az Európai Unió Bírósága már 2020-ban az uniós joggal ellentétesnek nyilvánította a magyar kormány azon kísérletét, hogy egy nemzeti törvény révén legalizálja ezeket a pushbackeket.

Ennek ellenére Magyarország továbbra is szisztematikusan toloncol több ezer védelmet kereső embert Szerbiába.

A lap felidézte, hogy pusztán 2021 első félévében ez havonta átlagosan 3-4000 embert jelentett a Magyar Helsinki Bizottság statisztikái szerint. A nemzetközi humanitárius szervezetek becslései szerint a tél elején mintegy 3500 ember élt nem hivatalos táborokban Észak-Szerbiában.

Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. január 19. 07:43
Tisztelt Bíróság! Ezeket a szír migriket ki üldözi Törökországban, Görögországban/Bulgáriában, Észak-Macedóniában és Szerbiában? És miért akarnak idejönni, ha itt is üldözni fogják őket, mivel mennének tovább Ausztriába és ki fogja ott őket üldözni, amikor haladnának tovább Németországba? A Calais-nál Angliába átszökni próbálókat ki üldözi Franciaországban? Tisztelt Bíróság! Magyarország nem óhajt a migráns férfiak és az elmenekült ukrán nők keresztezéséből létrejövő Új Európai Identitás társadalmi kísérletben sem helyezín sem szereplő lenni. Tisztelt Bíróság! Ha a fentiek értelmében esetleg úgy döntenek, hogy Magyarországot sürgősen liberális demokráciává kell bombáztatni az USA-val, akkor jelezzük, hogy az LMBTQ szervezetek székhelyet és egyéb létesítményeit a térképeken, mint katonai objektumokat jelöljük.
southwind5
2023. január 18. 12:42
az milyen jogokat sért hogy csak úgy bemasíroznak az országunkba?
V Tamás László
2023. január 18. 10:19
Agymosott barmok vagytok , mi lett egy büszke népből ?
Carcess
2023. január 18. 09:52
leszarjuk mit sért aki illegálisan belép azt kitoloncoljuk ha nagyon szeretnék tőlem le is lőhetjük őket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!