Négyszáz migránssal a fedélzetén sodródik a Földközi-tengeren egy hajó

2023. április 10. 17:17

A kapitány már nem tartózkodik a fedélzeten, az üzemanyag elfogyott, a bárkába pedig szivárog be a víz.

2023. április 10. 17:17
null

Vasárnap adtak le vészjelzést, hogy egy Észak-Afrikából indult hajó, négyszáz emberrel a fedélzetén irányíthatatlanul sodródik Málta és Görögország között. A hajó valahol léket kaphatott, ugyanis a jelentések szerint szivárog be a fedélzetre a víz. A bárka a líbiai Tobrukból indult útnak, amely EurActiv szerint jelenleg máltai vizeken tartózkodik.

A német civil szervezet, a SeaWatch két kereskedelmi hajó segítségével találta meg a bajba jutott bárkát, rajta a bevándorlókkal. A máltai hatóságok arra utasították a két civil hajót, hogy csak üzemanyagot adjanak a bajba került vízi járműnek, de ne végezzenek mentést, embereket ne vegyenek a fedélzetükre. 

Civil szervezetek arról számoltak be, hogy a bárkán lévő migránsok közül sokan pánikba estek és ellátásra szorulnak. Az üzemanyag teljesen kifogyott, az alsó szint tele van vízzel, a kapitány pedig elhagyta a hajót és nincs senki, aki irányítani tudná a járművet. 

A nyitókép illusztráció. Fotó: Vincenzo CIRCOSTA / AFP

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gasztronauta
2023. július 17. 11:20
Irány Libia!
evpus
2023. április 12. 03:25
Evezzenek vissza!
Odone Ricci
2023. április 11. 13:52
Ötezer évvel ezelőtt nem voltak határok, a népek oda vándoroltak, ahol jobban meg tudtak élni. Az államok kialakításával lettek államhatárok, melyeket védtek. Ma ezt szinte megtiltják, lásd a sok elítélő újságcikket és TV-hiradó (BBC, CNN,ZDF, ÖRF, 3SAT, RAI 1-2-3, RAI news 24, stb. riportot, amikor a magyar kerítést felhúzatta OV. SZERENCSÉRE, mert ha nem lenne, akkor már legalább 1 millió nincstelen félanalfabéta és barbár nép lepte volna el Mo-t és az adófizetőknek el kellene tartania őket is a már meglevő népes kisebbségen kivül... Azóta már mindenütt áll a kerítés vagy építik, legutóbb a finnek az 12OO km-es határukon az orosz menekültekkel szemben... Az egykori török-bolgár kerítés, a dán-német kerítés, a spanyol-marokkói kemény határ, de akár az USA-mexikói határa sem bántotta az "emberbarát-befogadó " közvéleményt , melyet még Obáma építtetett stb.stb.. A szaud-arábiai hatalmas falak nem zavarták a nyugati pc hungarofób közvéleményt, és azt sem, hogy szegényebb hittársaikat nem fogadják be... Ma rájuk lőni NEM szabad a határokon az EU-tagállamokban... vagy legalábbis egyes országoknak tilos, más országok dörzsöltebben megoldják az új hóditó megrohamozást pl. Nagy Britannia a hadihajóival. Ameddig lefizetett nyim-nyám emberek vagy tapasztalatlan, humán végzettségű irodalmár quótanők vezetik az EU-t, addig nem sok változást remélhetünk.
pipa89
2023. április 11. 09:50
Na, ha kimentették a németek, lehet továbbítani a "csomagot" Soros Gyurkának! Ő majd eteti őket és önként jelentkező nő híján párnak bedobhatja Alexet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!