Joe Biden magasról tesz a bevándorlás problémájára – vélik amerikai szavazók

2023. április 20. 20:14

Ellenben a republikánusokban jobban bíznak a migráció kérdésében, legalábbis ez derült ki egy friss – és demokrata kötődésű szervezetek által lefolytatott – közvélemény-kutatásból.

2023. április 20. 20:14
null
Veczán Zoltán

Új közvélemény-kutatást közöltek a hét, úgynevezett csatatérállamból – írta meg a Politico. A Global Strategy Group felmérése kimutatta: a szavazók elsöprő többsége, 58 százaléka helyteleníti azt, ahogy az elnök kezeli a bevándorlást, míg a szavazók 32 százaléka helyesli csupán.

A kutatás eredményeihez a brüsszeli lap jutott hozzá először, a demokrata kötődésű közvélemény-kutató intézet pedig az alábbi fontos megállapításokat tette:

  • a megkérdezettek többsége, 52 százaléka szerint Biden figyelmen kívül hagyja a határon tapasztalható problémákat
  • 50 százalékuk szerint pedig az okmányok nélkül érkező (kevésbé eufemisztikusan mondva: illegális) bevándorlókkal kapcsolatos helyzetet
  • ráadásul a republikánusokban jobban bíznak e kérdésben, mint a demokratákban, akik alig kommunikálnak a kérdésről: 39 százalékuk bízik Bidenben és a demokratákban, 47 a republikánusokban.

Ez egyébként sokban egybevág azzal a kutatással, amit a McLaughlin & Associates közvélemény-kutató cég a Századvég Alapítvánnyal közösen a 2024-es amerikai elnökválasztás esélyeit latolgatva készített, s amelynek eredményeit éppen a Mandiner hozta le elsőként. Emlékezetes, ebben a legnagyobb kormányzati kudarcok között

a válaszadók 13 százaléka a migráció kezelését említette Biden elnöksége kapcsán.

Exkluzív kutatás: Trump kiütné Bident!

A többség úgy látja, igen rossz irányba mennek a dolgok, nem kevesen akadnak, akik szerint az Egyesült Államok egyik legnagyobb ellensége maga az elnök, Joe Biden; változást vár a többség, és javarészük úgy látja, ezt a változást Donald Trump exelnök hozhatná el.

A mostani felmérést nem véletlenül rendelték meg éppen ezekben az időkben, és végezték pont az Immigration Hub bevándorlói érdekvédelmi szervezet és a Voto Latino, a latin szavazókat mobilizáló szervezet nevében; az egyik nagy dobására most készül a Biden-adminisztráció, mégpedig az illegális bevándorlók közegészségügyi okokra hivatkozva való kitoloncolását megkönnyítő, úgynevezett 42. számú rendelkezést szeretnék eltörölni.

A lap emlékeztet, a déli határon kialakulófélben lévő humanitárius válsághelyzet kezelése mindenképpen nagy kihívás lesz a kormányzatnak. Abdullah Hasan, a Fehér Ház szóvivője szerint „Biden elnök példátlan lépéseket tett a törvényes bevándorlási lehetőségek bővítésére, az illegális bevándorlás korlátozására”, és a határ biztonságának védelmére. Így visszaesett az illegális migráció, nőtt a legális bevándorlók aránya, a csempészet pedig csökkent – vélekedett a szóvivő, felelőtlenséggel vádolva meg a republikánusokat.

A Politico felidézi: a képviselőház republikánus képviselői ezen a héten mutatták be saját bevándorlási törvénytervezetüket, amely

a menedékjog további korlátozását, a családi őrizet kiterjesztését és az okmányokkal nem rendelkező munkavállalók foglalkoztatásának visszaszorítását célozza

Ha szűk többségükkel keresztül is verik az alsóházon, a demokraták dominálta Szenátuson úgyis megakad majd – vélekedik a lap.

Mindezt úgy, hogy májusban általában is meg szokott ugrani az illegális próbálkozások száma az Egyesült Államok déli határain a korábbiakhoz képest.

A közvélemény-kutatásban részt vevő voksolók 82 százaléka eleve úgy véli, hogy a bevándorlási rendszer kudarcot vallott, biztonságos határokat akarnak és az állampolgársághoz vezető út kapcsán egyértelmű helyzetet kívánnak látni az okmány nélküli bevándorlók tekintetében is. Plusz hamarosan lehetőségük nyílik ítéletet mondani a jelenlegi kormány munkája fölött is.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. április 21. 16:06
Itt vannak a bizonyítékok Biden ellen: "Biden és a megállíthatatlan migráció ... 2016-2070" youtube: https://youtu.be/mGfpWdOs6n4 "EZ NEM EGY ROSSZ DOLOG, EZ AZ ERŐNK EGYIK FORRÁSA." Ez az erőnk egyik forrása ??? Mire is gondolt vajon ..." --- Darien Gap Ez a hely, ahol az ENSZ + az amerikai kormány gyűjti a migráncsokat, hogy Amerikába segitse őket. A cikkben van a video, meg a térkép. Fotók, videó az ENSZ által támogatott Darien Gap-i emberi migrációs táborról, ahol a globális migránsok összegyűlnek, hogy az Egyesült Államokba szállítsák őket. https://www.naturalnews.com/2023-04-12-photos-video-of-un-sponsored-human-migration-camp-at-darien-gap.html Magyarul: https://www-naturalnews-com.translate.goog/2023-04-12-photos-video-of-un-sponsored-human-migration-camp-at-darien-gap.html ---
kurucPista
2023. április 21. 01:16
" Biden és a megállíthatatlan migráció ... 2016-2070 " a YouTube-on megtekinthető !
zsolti123
2023. április 21. 00:15
Bidé azt se tudja, hol van.. A migrációt mások szervezik: Darien Gap Ez a hely, ahol az ENSZ + az amerikai kormány gyűjti a migráncsokat, hogy Amerikába segitse őket. A cikkben van a video, meg a térkép. Fotók, videó az ENSZ által támogatott Darien Gap-i emberi migrációs táborról, ahol a globális migránsok összegyűlnek, hogy az Egyesült Államokba szállítsák őket. https://www.naturalnews.com/2023-04-12-photos-video-of-un-sponsored-human-migration-camp-at-darien-gap.html Magyarul: https://www-naturalnews-com.translate.goog/2023-04-12-photos-video-of-un-sponsored-human-migration-camp-at-darien-gap.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp
Dr. Greta Grünberg
2023. április 20. 23:47
Bevándorlóország, akárcsak Magyarország. Mi a probléma?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!