Izraeli gépekre lőtt Libanon

2010. január 11. 12:30

Hetvenszer vették célba a légterüket megsértő behatolókat.

2010. január 11. 12:30
A légvédelmi tüzérség tüzet nyitott négy ellenséges izraeli vadászrepülőgépre, amelyek kis magasságban átrepültek Dél-Libanon felett - közölte a libanoni hadsereg egyik szóvivője. A francia hírügynökség egyik helyi tudósítója szerint összesen mintegy hetvenszer vették célba a behatoló gépeket. A libanoni hadsereg gyakran számol be az ország légterének izraeli megsértéséről.
 
Andrea Tenenti, az ENSZ libanoni békefenntartó erejének (UNIFIL) egyik szóvivője rámutatott, hogy az ismétlődő izraeli berepülések súlyosan sértik a világszervezet Biztonsági Tanácsának (BT) 1701-es számú határozatát, amely pontot tett Izrael és a Hezbollah mozgalom között 2006 nyarán lezajlott dél-libanoni háború végére.
 
Izrael szerint a libanoni területek fölött végrehajtott repülésekre szüksége van ahhoz, hogy szemmel tarthassa a Hezbollah fegyvercsempész akcióit, amelyek felrúgják ugyanazt a BT-határozatot.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ádámka
2010. január 11. 18:33
Csak a szokásos übermensch hozzáállás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!