Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Kijev elismerte: Kelet-Ukrajnában nem mindenhol lesz elnökválasztás

2014. május 24. 13:29

A kijevi vezetés elismerte, hogy a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megye egyes területein nem fogják tudni lebonyolítani vasárnap az előre hozott elnökválasztásokat. A belügyminisztérium szombati közlése szerint a szeparatisták miatt a helyi választási bizottságoknak a fele nem működik a két megyében.

2014. május 24. 13:29

A kijevi vezetés elismerte: Kelet-Ukrajnában nem mindenhol fogják tudni lebonyolítani az elnökválasztást, mert a választási bizottságok nagyjából fele nem működik a szeparatisták miatt.

Volodimir Hrinyak, a belügyminisztérium közbiztonsági osztályának vezetője közölte, hogy a Donyeck megyei 22 körzeti választási bizottságából 9, a Luhanszk megyei 12-ből pedig 8 nem működik. A szakadárok több területen megszállták a választási bizottságok épületeit, elkobozták a dokumentumokat és a pecséteket, megfenyegették a testületek tagjait.

Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök szombaton üzenetet intézett a választókhoz, arra kérve őket, hogy „meggyőződésük és lelkiismeretük szerint szavazzanak. Holnap megmutatjuk a világnak, de elsősorban magunknak, hogy nem lehet bennünket megfélemlíteni, mi és csak mi döntjük el, hogyan építsük otthonunkat, és miként gazdálkodjunk benne” – hangoztatta a kormányfő.

Olekszandr Turcsinov ügyvivő államfő is felhívta a választókat, hogy menjenek el szavazni. Szavai szerint az elnökválasztással lezárul az új hatalom megalakításának időszaka.

Szombattól életbe lépett a kampánycsend, amely vasárnap helyi idő szerint este nyolcig, azaz urnazárásig tart. A szavazócédulákon 21 elnökjelölt neve szerepel majd. Közülük négyen visszaléptek, de túl későn jelezték, ezért nevük rajtamaradt a szavazólapokon.

A választásokon a közrend biztosításában részt vesz a Nemzeti Gárda több mint 5100 tagja is.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leszart Rittberger
2014. május 24. 20:52
Az a baj ezzel a térséggel, hogy alakult-alakítottak néhány olyan államot, amely soha nem létezett és nem is az ott lako emberek államműködtetési tudásának köszünhetik létüket, hanem egfajta ballansznak, amelyet a nagyhatalmak köztak létre. Ez azegyensúly megbomlott.
Kárpáti Zoltán
2014. május 24. 16:35
Hát mert azok nem is Ukrajna. Már elszakadtak attól. Minek is akarnának egy másik országban választásokat tartani?
Csigorin
2014. május 24. 15:55
Kepzelem mekkora sivalkodas lenne ha nalunk "veletlenul" ugy rendeznek a valasztasokat hogy pont Szeged es angyalfold nem szavazhatna...
Akitlosz
2014. május 24. 14:55
Mit össze bírnak ezek a puccsisták hazudozni. Tegnapelőtt Volnovahánál ukrán Mi-24-es helikopterek szétlőtték a saját konvojukat. 17 ukrán katona halt meg és sok a sebesült. De az ukránok "terrorista rajtaütésnek" hazudják az esetet. Putyin nagyon türelmes. Amerika hasonló esetben már régen lerohanta volna az országot, de legalábbis szétbombázná. Az amerikaiak ötmilliárd dollárt költöttek az ukrán puccsa és most egy tízmilliárd dolláros keretről vitáznak Oroszország "demokratizálására", értsd puccs szervezésére, Putyin hatalmának megdöntésére. Minél előbb elveszíti Amerika vezető helyét a világban, annál jobb lesz a világnak. Durva, hogy az egész Föld bolygón áskálódnak, még a legeslegszorosabb szövetségeseik ellen is. Ezt a "kém" ügyet is Joe Biden amerikai alelnök parancsára koholta a fidesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!