Károly herceg: Erdély lehet a kulcs a bolygó megmentéséhez

2015. augusztus 05. 15:38

A természet intenzív kizsákmányolása helyett harmóniában kellene élni vele, akárcsak Erdélyben – mondta Károly herceg a BBC-n vele készült interjúban. Szerinte meg kell őrizni az Erdélyben még működő, ősi életformákat, amelynek keretében kézzel kaszálnak és lószekérrel szállítják a tejet.

2015. augusztus 05. 15:38

A természet intenzív kizsákmányolása helyett harmóniában kellene élni vele, akárcsak Erdélyben. A társadalom évszázadokon át „a háttérbe kényszerítette a természetet és kizsákmányolja a környezetet”, „mindent elveszünk, de semmit nem adunk vissza” – jelentette ki a BBC Radio 4-nek Károly brit herceg a Főtér összefoglalója szerint.

Az interjúban a herceg mesélt erdélyi birtokairól, amelyeken elmondása szerint fenntartható gazdálkodás folyik. Szerinte Erdély lehet a kulcsa a bolygó megmentésének.
 
„A biodiverzitást kellene a gazdálkodás középpontjába állítani, és meg kell őrizni a változatos környezetet az unokáknak is. Nem szabad úgy gondolni a természetre, ami tőlünk külön, valahol létezik, és amit mi használunk, kizsákmányolunk” – fogalmazott Károly herceg.
 
A brit uralkodócsalád tagja arról is beszélt, hogy Erdélyben a gazdák ma is kézzel kaszálnak, egy vagy két tehenet tartanak, és lószekérrel szállítják a tejet. Ezeket az ősi életformákat meg kell őrizni, integrált szemléletet kell alkalmazni, a kisgazdálkodó munkája pedig létfontosságú az élelmiszer-biztonság fenntartása szempontjából, s nem kellene hagyni, hogy mindent a nagyvállalatok állítsanak elő – válaszolt a herceg a műsorvezető felvetésére, miszerint nem fenntarthatók ezek a „régimódi” praktikák.
 
A gazdálkodás agrár-ökológiai megközelítése Károly herceg szerint igenis fenntartható, elmondása szerint ezért döntött úgy évekkel ezelőtt, hogy erdélyi birtokain ezt az irányt alkalmazza, és bebizonyosodott, hogy ezzel nagyon sok, a hosszú távú fennmaradásunkhoz szükséges dolog őrződik meg – jelentette ki.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2015. augusztus 06. 11:30
...akupunktúra kisugárzásszerűen...
asszem
2015. augusztus 06. 11:24
Egy dolog az biztos, hogy Károly hercegnek küldetése teljesítése közben sikerült megszeretnie az életet,s egyben rádöbbenhetett spontán aktiválódó évezredes magyar génjeink keresztül arra az aranyigazságra, hogy a természetes magyar közeg körülményei között a magyar szellem, test és lélek egyaránt képes megfiatalodni! És ez komoly! Van pénzéhes, végérvényes örök elmúlásotokat váró örökösötök, akik csak arra várnak, hogy mielőbb a föld alá tudjanak titeket? Hát ne tegyetek nekik a kedvükre, hanem szépen kerekedjetek fel és amolyan megejtett újszerű csoda megismerő zarándokutak keretén belül járjátok végig rendületlen folyamatos jelleggel a Kárpát-medence több ezeréves szépséges tájait, ahol a helyi kőzetek, amolyan virtuális akkupunktúra szerűen keltik majd fel bennetek évszázadok óta bennetek szunnyadó jobbik éneteket, amely ránk jellemző őserőnket, ha megérintettség következtében újra aktiválhatunk belsőleg és külsőleg is egyaránt, azon túl egy olyan saját énünknek jutunk birtokába, mint amely önmagunknak eleddig csak tizedrésze, ha lehettünk a Kárpát-medence szépségeinek mellőzése következtében. Maradjunk tehát meg mindörökre nagyon fiatalosnak, hogy ilyképpen leendő örököseinknek is legyen, hogy mért izguljanak, midőn mihamarabb hozzáakarnak jutni megszerzett javainkhoz! A modell működik, ki kell próbálni! Apropó örök ifjúság, mifelénk azok a személyek, akik gyűlölik a magyar nyelvet, már az arcukról is megismerhetők, oly rém rútak pofailag is szánandó személyeik. Itt mifelénk az elmúlt 25 évben szinte mindenki kihalt, aki a legvadabb magyargyűlölők közé tartózott, mi több, legtöbbjük még a 60. életévüket sem érték el. Tehát a hosszabb élet eléréséhez más az is elég lehet, ha más nemzetiségiként szereted a magyarokat. Illetve magyarként a keresztényi tanítások mellett felsorakozva tudod kiteljesíteni saját valódat és ilyképpen a végletekig meghosszabbítani saját életedet!
DrPepper
2015. augusztus 06. 08:35
Magyarországnak monarchiának kéne lenni és Károlyt kéne megválasztani királynak. (Nem viccelek, halálosan komolyan gondolom!)
Strassnoff Ignác
2015. augusztus 05. 22:52
Megszólalt Anglia esze... Javaslom neki, hogy látogasson el mondjuk Medgyesre! A piacon kormos a zöldség, amit a kofák árulnak, olyan jó a levegője a városnak. Esetleg megtekinthetné Brassó ipari negyedét, vagy a marosvásárhelyi vegyi kombinátot! Bár aki azt a transzvesztitát szépnek látja, akit feleségül vett, az gondolom sok mindent másképp lát, mint mások.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!