Korrupcióellenes rendőri vezetőket vett őrizetbe a román korrupcióellenes ügyészség

2015. augusztus 18. 12:08

A Prahova megyei rendőrség korrupcióellenes részlegének főfelügyelője és két másik tisztviselő állítólag „védelmi pénzt” szedett több cégtől, amelyeket azzal fenyegettek meg, hogy adóhatósági vagy környezetvédelemi ellenőröket küld a nyakukra. Egy másik rendőr folyamatban lévő ügyekről szivárogatott, így szerzett jegyet focimeccsekre.

2015. augusztus 18. 12:08

Korrupció gyanújával vették őrizetbe a román rendőrség Prahova megyei korrupcióellenes részlegének főfelügyelőjét és két másik rendőri vezetőt - közölte kedden a korrupcióellenes ügyészség (DNA). Constatin Ispast, a prahovai rendőrség korrupcióellenes részlegének (DGA) vezetőjét kenőpénz elfogadásával, befolyással való üzérkedéssel, hivatali titkok kiadásával, pénzmosással és hatalommal való visszaéléssel gyanúsítja az ügyészség. A DNA honlapján közölt információk arra utalnak, hogy Ispas illegális tevékenységét a DGA egy másik vezetője, az időközben Prahova megyei rendőrfőnök-helyettessé kinevezett Adrian Radulescu, illetve a szervezett bűnözés elleni osztály egyik nyomozója, Emanuel Saghel is segítette.

Ispas állítólag „védelmi pénzt” szedett több cégtől, amelyeket azzal fenyegetett meg, hogy adóhatósági vagy környezetvédelemi ellenőröket küld a nyakukra. A DNA szerint Ispas „jóindulatát” egyebek mellett jelentős mennyiségű üzemanyaggal, építőanyaggal és bulgáriai nyaralással vásárolták meg. A gyanú szerint Ispas egykori beosztottja, Radulescu segítségével hurcolta meg azokat a rendőröket, akik testvérének, illetve fiának törvénytelen üzelmeire próbáltak fényt deríteni. A zsarolással kieszközölt hamis feljelentések alapján bűnvádi eljárást indítottak a „túlbuzgó” kollégák ellen, hogy jobb belátásra bírják őket – állítja a DNA.

A vádhatóság Saghelt is hasonló zsarolási akciókban, egyebek között „kellemetlenkedő” újságírók elhallgattatásában való részvétellel gyanúsítja. A DNA szerint Saghel úgy szerzett meccsenként 5-30 ingyenjegyet a helyi futballcsapat hazai mérkőzéseire – az elfogyasztott italokat is beleértve – a Petrolul stadion páholyába, hogy bizalmas információkat szolgáltatott a klub tulajdonosainak az ellenük zajló eljárásokról és a várható házkutatásokról. A DNA a korrupcióval gyanúsított Prahova megyei rendőri vezetők előzetes letartóztatását kérte a bíróságtól.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2015. augusztus 19. 08:57
Ész nélkül Fideszeztek nekünk itt majomemberek, pedig az a korrupció, ami Oláhiában van, az sehol másutt a földkerekségen nem tapasztalható meg! Csak a vezető elöljárókból 300 fölötti számban tart kivizsgálás alatt a zállami korrupcióellenes igazgatóság! Így Marosvásárhely polgármesterének hat korrupcióval kapcsolatos bűnügyi dossziéját tologatják ide-oda évek az ügyészségen, csakhogy mindenképpen oláhvezető maradhasson a város élén. Eközben a város gazdaságilag haldoklik, a város meg amúgy az egész ország Koszovószerűen ürül ki. Úgyhogy Fideszező idióták, ha OV nincs ti is most mind a tízmillióan úgy rohannátok el a korrupt gyurcsányi patkányfészekből, hogy lábatok sem érné a földet. Sajnos, a simicska banda 2,6millió eurót cseszett oda Liszkayval egyetemben gyurcsányi érdekeltségű udvarhelyi lapkiadó akarminek, minek folytán szart sem olvashattok az itteni gondjainkról, és főként azért is van ez így, mert az illető magyar lapok kiadását igazgató lapkiadó nyomorúságot egy vérbeli, szabályos igazolvánnyal rendelkező 36 éves oláh szekus kezébe adták át. A mi erdélyi dolgainkról legfeljebb egy amolyan ködfátyolszerű lepellen keresztül nyerhettek bármiféle vonatkozó információt.
enmar
2015. augusztus 18. 16:55
Muhahaha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!