Rengeteg migránsgyerek tűnik el a rendszer szeme elől

2016. február 04. 09:31

Migránsgyermekek tűntek el a regisztrációt követően Európában – adta hírül az Europol. A gyermekek veszélyben vannak, kihasználhatják őket, így egy emberi jogi szervezet mellett a Nemzetközi Migrációs Szervezet is foglalkozik már az üggyel, adta hírül az Euronews.

2016. február 04. 09:31

Tízezernél is több gyermek tűnhetett el a migránshullámban, miután regisztrálva lettek – jelentette ki az Europol. A gyerekek könnyű prédái lehetnek az emberkereskedőknek, de fennáll a veszélye a kényszermunkának, a szexuális kihasználásnak, valamint a bűnbandák befolyásának is – írja az Euronews.

Az Európai Unió bűnüldöző hatóságának egyik vezetője, Brian Donald úgy fogalmazott, hogy ezek a gyermekek „elvesztek a rendszerben szó szerint”, így nem tudják, merre lehetnek. Fölhívta arra is a figyelmet, hogy fennáll a veszély a gyermekek kihasználására, ahogy mondta: erre mindenkinek oda kell figyelnie.

Egy emberi jogi szervezet és brit lapok is arra gyanakszanak, hogy az eltűnt gyerekek egy részét törökországi ruhagyárakban kényszerítik munkára illegálisan – a vádat Ankara tagadja.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet a „sokkoló” jelzővel illette az eltűnt fiatalkorúak számát. A szervezet reméli, hogy az EU erőforrásaiból fordít a gyermekek megkeresésére is.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
naiva
2016. február 24. 09:55
Európában egy migráns anyától sem veszett el egyetlen gyermek sem, mivel akkor a szülő ismerve a mindenféle jogait azonnal feljelentést tett volna. Óriási lett volna a mindenféle jogvédő szervezetek rikácsolása a médiákban. Itt azokról a kamaszokról lehet szó, akik már elég nagyok és bátrak voltak ahhoz, hogy a különféle csapatokkal egyedül is elinduljanak, lehet, hogy valóságos katonai kiképzést is kaptak erre. Valamint azok a felnőtt, fiatal férfiak lehetnek akik magukat kiskorúnak azaz 18 év alattinak adják ki a jobb ellátás reményében. A kiskamaszok nálunk a Fóti Gyermekvárosból is eltűntek, mivel volt annyi eszük, hogy egyszerűen továbbálljanak nyugatra. Ott is bárhol lehetnek akár többször is regisztrálva, ezért van a létszámhiány. A kisfilm rendkívül manipulatív, csupa pici az anyjával, családjával együtt lévő valóban kicsike gyermeket ábrázol!
kulalak
2016. február 24. 09:55
Hogy lehet egy tudósítás ennyire manipulatív, hogy nem meri leírni a legkézenfekvőbb magyarázatot? (amint itt fölöttem sokan már leírtak; hazudnak a korukat illetően, mert kiskorút nem utasítanak ki, aztán lelécelnek) Máskor mindig a legkisebb ellenvéleményt is odaírja.
Gombóc XVI. Artúr
2016. február 24. 09:54
Stockholmban hárman megerőszakoltak egy -buta és felelőtlen- svéd lányt, aki elment velük sétálni. Mind a három -muszlim- elkövető fiatalkorúnak mondja magát. Bár egy orvos szerint a három elkövetőből minimum kettő már felnőtt, mégis fiatalkorúként állnak bíróság közé. (Az ügyész szerint a jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy kétségbe vonják amit mondanak magukról.) Így az ítélet 6-9 hónap javító intézet lesz a 4-4,5 év börtön helyett. Ki van ez találva. A naiv svédek pedig még mindig elhiszik amit ezek mondanak. Bár a rendőrök ez ellen tiltakoznak, de a politikusok még mindig nem mertek lépni.
VakzKommondor
2016. február 24. 09:53
oké, hogy az átlagos nertárs, és az MTv1 nem tudja megkülönböztetni a gyereket a felnőttöl. De segítek: gyerek : kicsi, fiatal. felnőtt: nagy, és ha fideszes akkor lop.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!