Volt, nincs: pillanatok alatt lett porrá a néhai drogbáró erődje

2019. február 22. 23:20

Megelégelték a „narkótúrákat” a medellíni hatóságok. Videó.

2019. február 22. 23:20

Lerombolták Pablo Escobar néhai drogbáró egykori otthonát a kolumbiai Medellínben. Az Escobar medellíni erődítményeként is emlegetett, Monaco nevet viselő lakóépületet robbantással semmisítették meg. A drogbáró a nyolcvanas években élt a nyolcemeletes épületben.

Frederico Gutiérrez, Medellín polgármestere a „gonosz jelképének” minősítette az épületet, és sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy Escobar egykori otthona turista látványossággá, illetve az escobari kábítószer-kereskedelmet bemutató, úgynevezett "narkótúrák" egyik megállójává vált. Bírálók szerint az ilyen túrák a drogcsempészettel kapcsolatos erőszakot dicsőítik, amelyben több ezer kolumbiai vesztette életét a nyolcvanas években.

Medellín vezetése parkot és emlékmúzeumot tervez a három másodperc alatt romba döntött épület helyére építeni.

A Monaco ellen robbantásos támadást hajtottak végre 1987-ben, a Medellín és a Cali drogkartellek közti háború csúcspontján. Az épület Escobar híres old timer (régi típusú) autógyűjteményének is otthont adott. Az épületet 1990-ben sajátította ki a kolumbiai kormány, és egy ideig az ország főügyészsége számára alakítottak ki benne irodákat. Escobart 1993-ban, egy amerikai-kolumbiai akcióban ölték meg.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2019. február 23. 13:41
Csak mi őrizzük a kommunista bárók hagyatékát... Velük együtt kellett volna szemétdomra küldeni, nem pedig szoborparkban őrizni a mocskokat
zakar zoltán béla
2019. február 23. 11:04
Boldvai.........stb
kisgul
2019. február 23. 09:25
Mintha a két ikertornyot látnám összedőlni!
annamanna
2019. február 23. 04:49
"kolumbiai drogbáró és narkoterrorista, aki hatalmának csúcsán a világ kokainkereskedelmének 80%-át tartotta a kezében, ezzel évente közel 22 milliárd dollárt keresve.[5][6] 1989-ben a Forbes magazin szerint a világ 7. leggazdagabb embere volt.[7][8] Úgy is ismert, mint a „kokainkirály“ („The King of Cocaine”)." https://hu.wikipedia.org/wiki/Pablo_Escobar Nem semmi élettörténet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!