Trump szankciókkal sújtaná Mexikót a drogkereskedelem miatt

2019. április 05. 17:28

A New York-i államügyész szerint más forrásokból kell a falra költeni.

2019. április 05. 17:28

Donald Trump amerikai elnök pénteken Twitter-bejegyzésben figyelmeztetett, hogy gazdasági büntetőintézkedéseket fontolgat Mexikó ellen a kábítószer-kereskedelem miatt. Az elnök a mikroblog-bejegyzésben azt hangsúlyozta, hogy 500  milliárd dollár értékű drogot csempésznek Mexikóból az Egyesült Államokba, s ezért fontolgatja a büntetőintézkedéseket. Nem fejtette ki azonban, hogy konkrétan milyen gazdasági intézkedéseket tervez.

Megismételte egyúttal a csütörtökön megfogalmazott fenyegetését is a büntetővámokról. Mint írta: ha Mexikó „bármilyen oknál fogva felhagyna az országba érkezett illegális migránsok visszatoloncolásával oda, ahonnan jöttek, az Egyesült Államok kénytelen lesz 25 százalékos vámot kivetni a Mexikóban gyártott autókra”. Hozzátette: ha ez sem működik, lezárja a határokat. Trump újabb Twitter-bejegyzésben közölte, hogy útnak indul a déli határhoz, hogy megtekintse az épülő új határfal egy részét. 

Közben Letitia James New York-i államügyész szintén Twitteren bejelentette: az Egyesült Államok 20 tagállama indítványt terjesztett elő annak megakadályozására, hogy a rendkívüli állapot kihirdetésével nem a kongresszus által jóváhagyott összegből, hanem más forrásokból teremtsenek elő pénzt a déli határokra tervezett fal építéséhez. „Ez a fal szükségtelen” – írta Letitia James, hozzátéve, hogy megépítése szerinte hatalommal történő visszaélés, továbbá az erre fordítandó pénzt az amerikaiak megsegítésére lehetne felhasználni.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káder János
2019. április 05. 22:22
Már évek óta szükség lenne rá . Mexikó egy fertőző góc Amerika mellett .
3M..
2019. április 05. 18:12
Önmagát is szankcionálnia kell, a fegyverkereskedelem miatt. A drog, se nem jobb, se nem rosszabb a fegyvernél. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!