Több százan vettek búcsút egy észak-karolinai templomban George Floydtól szombaton

2020. június 07. 09:31

A demonstrációk már 12. napja tartanak – írta meg az Euronews.

2020. június 07. 09:31

A májusban, Minneapolisban rendőri brutalitás áldozatává vált fekete férfi a rasszizmus elleni küzdelem jelképévé vált világszerte. „Nem számít, kik vagyunk, nem számít, honnan származunk, nem számít, hogyan nézünk ki, és az sem, hogy kit szeretünk, mindaddig, amíg felismerjük, hogy ugyanabban a közösségünkben vagyunk, és elismerjük ezt minden embernek. Ez veszett el Minneapolisban, amikor megölték George Floydot” – mondta Adrian Nelson metodista lelkész a virginiai Arlingtonban.

Az Euronews hozzátette: az Egyesült Államok sok államában tízezrek vonultak föl tiltakozva a rendőri erőszak ellen. Sok helyütt lehetett látni a transzparenseken a faji megkülönböztetés elleni mozgalom jelszavát: black lives matter, vagyis a fekete életek is számítanak. Rhode Islanden a rendőrök közül többen kezet fogtak a tüntetőkkel.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2020. június 07. 17:58
"Nem számít, kik vagyunk, nem számít..." pedig de, számít. Az ilyen dolgot, mint ami Floyd-dal elkerülhető, ha: a./ nem vagyunk fegyveres rablásért elítélt bűnözők, 2./ nem fizetünk hamis pénzzel 3./ ha már hamis pénzzel fizettünk és rájönnek, akkor visszaadjuk a cigit a trafikosnak, mert kéri és akkor nem hív rendőrt 4./ nem megyünk portyára fentanil- és amfetaminszármazékoktól meghülyülve 5./ nem próbálunk ellenállni a rendőrségnek.... Flyod ezt mind megtette. Flyod egy drogos bűnöző, nem példakép. Ennyi.
Csigorin
2020. június 07. 11:01
is? a black lives matter-ben hol latjak hogy IS?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!