Első uniós országként legalizálta a kannabisz használatát és termesztését Málta

2021. december 15. 17:46

A máltai parlament kedden 36 igen és 27 nem szavazattal fogadta el az új szabályozást.

2021. december 15. 17:46
null

Az Európai Unió tagállamai közül először Máltán legalizálták a kannabisz birtoklását és termesztését. Az új szabályok alapján a felnőttek fejenként 7 gramm füvet tarthatnak maguknál és maximum négy tő növényt termeszthetnek otthon, de nyilvános helyen vagy gyerekek előtt tilos elszívni – írja a BBC. Akinél a fent említettnél többet, de 28 grammnál kevesebb füvet találnak, az 100 eurós bírságot fizet. A nyilvános helyen történő kannabiszfogyasztás 235 eurós bírságot, a 18 évnél fiatalabb jelenlétében fogyasztott marihuána pedig 500 eurós bírságot von maga után.

A máltai parlament kedden 36 igen és 27 nem szavazattal fogadta el az új szabályozást. Owen Bonnici, máltai egyenlőségi miniszter azt mondta, hogy a történelmi lépés a várakozások szerint visszafogja majd a drogkereskedelmet, mert a használók így már biztonságos módon juthatnak kannabiszhoz.

Máltához hasonlóan más uniós országok is hasonlót terveznek, így Németország, Luxemburg és Svájc. Hollandiában bár árulhatnak kannabiszt a coffeeshopokban, az országban a hatóságok valójában csak „tolerálják” a rekreációs célú használatát, technikailag az még mindig illegális. Olaszországban a jövő évre terveznek népszavazást a kérdésről.

Fotó: WLADIMIR BULGAR / SCIENCE PHOTO LI / WBU / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gépész53
2021. december 16. 20:08
Már éppen ideje lenne itthon is! Sokkal szívesebben locsolgatnám a kertben, mint a nyavalyás sárgarépát!
merkur
2021. december 16. 10:10
Férfiasan bevallva, nem tudom hányan vannak Máltán. "Általánosságban" írtam. Gyógyászati célra meg nem zacskóban kapsz növényi törmeléket, hogy elfüstöld. Ha ott ez a helyzet, akkor az "más lappra :)" tartozik. (a morfiumot sem adják ki kézbe, nesze barátom ...)
zakar zoltán béla
2021. december 16. 09:38
degenerált világ
zakar zoltán béla
2021. december 16. 09:37
A sós vízben áztatott ananász-karalábé kokték jobb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!