Erdélyben szakad a hó, Nyugat-Európában pusztító hőség várható

2022. július 13. 09:53

A spanyolországi Badajozban akár 47 fok is várható csütörtökön.

2022. július 13. 09:53
null

Szakadó hóesést rögzített a kamera az Erdélyben lévő Bucsecs-hegységben (Muntii Bucegi). A felvételt az Időinfó-Metkép tette közzé a Facebookon. A Bucsecs-hegység Erdély délkeleti részén található, Brassótól délre. Az éves átlaghőmérsékletek között a hegyvidéken jelentős különbségek vannak, ahol nyáron sem ritka a 6-10 fokos hőmérséklet. A hegyeken a csapadék legnagyobb része hó formájában hullik – olvasható az Index cikkében

Nyugat-Európában perzselő a hőség

Miközben a szomszédunkban téli időjárási körülmények tapasztalhatóak, addig

Spanyolországot és Portugáliát aszály és erdőtüzek sújtják, a perzselő hőség pedig átterjedt Franciaországra és az Egyesült Királyságra.

A magasra szökő hőmérséklet Európa egyes részein egyre nagyobb méreteket ölt, Spanyolországban például a következő két napban a hőmérséklet várhatóan sok területen tovább emelkedik. Az északkeleti Zaragoza városában az előrejelzések szerint akár 42 fok is lehet, míg a délnyugati Badajozban akár 47 fok is várható csütörtökön.

Fotó: Veres Nándor (illusztráció)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2022. július 13. 18:23
Nahát. Időjárás va, ki hallott már ilyet. Példa nélküli esetek, az utóbbi 3-4 évben semmi ilyesmi nem volt. Az meg már ugye majdnem az örökkévalóság.
patópál
2022. július 13. 17:08
A kettő között mintha lenne 3000km távolság, meg 2000m szintkülönbség. Newsflash: Görögországban meleg van, miközben a norvégok kabátot húznak! Szenzáció!
zakar zoltán béla
2022. július 13. 15:22
A megoldás Kanász-Nagy ustura.
Láncfűrészes Attasé
2022. július 13. 12:53
Mindenhol Európában máshol csapás és borzalom, egyedül Magyarországon fasza minden, aszály sincs. Klímaváltozás sincs, lipsi trükk az is már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!