Botránnyal készül Varsó a választásra: robbantással fenyegetőzött egy férfi a lengyel fővárosban

2023. október 14. 15:20

A férfi arra a szmolenszki emlékműre felmászva fenyegetőzött, amely a 2010-es légi katasztrófa áldozatainak állít emléket, amelyben 96 személy, köztük Lech Kaczynski lengyel elnök is életét vesztette.

2023. október 14. 15:20
null

A lengyel rendőrség szombaton körülzárta a Varsó központjában lévő Pilsudski-teret. A helyi média szerint egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát – számolt be a Reuters.

Az incidens egy nappal a lengyel választások előtt történt

Az X (korábban Twitter) közösségi médiaplatformon közzétett képeken egy férfi látható, amint felmászik a szmolenszki emlékműre, amely a 2010-es légi katasztrófa áldozatainak állít emléket, 

amelyben 96 személy, köztük Lech Kaczynski lengyel elnök is életét vesztette.

A Polsat News magánműsorszolgáltató arról számolt be, hogy 11:30 körül a férfi feladta magát a rendőrségen. A felvételen az látható, ahogy lemászik az emlékműről, leveszi a kabátját, és a levegőbe emeli a kezét. Az incidens egy nappal azelőtt történt, hogy Lengyelországban nagy téttel bíró parlamenti választásokat tartanak.

A rendőrség szóvivője, akit az állami PAP hírügynökség idézett, nem erősítette meg azokat a jelentéseket, amelyek szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát.

***

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. október 14. 16:33
Lengyelország sokkal jobb hely lenne, ha mindkét Kaczynski a gépen utazott volna.
Tommaso
2023. október 14. 16:32
"A férfi arra a szmolenszki emlékműre felmászva fenyegetőzött, amely..." Igencsak kétértelmű, azaz félreérthető fogalmazás. Szmolenszk Oroszországban van, ez a férfi pedig Varsóban mászott.
llnnhegyi
2023. október 14. 16:26
PiS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!