Egy férfi teherautóval gázolt el egy muszlim családot Kanadában – életfogytiglant kapott

2023. november 16. 22:59

A 22 éves elkövető nacionalista nézeteket vallott, és ellenezte a tömeges bevándorlást.

2023. november 16. 22:59

Kanadában bűnösnek találtak egy gyilkossággal vádolt 22 éves férfit, aki teherautóval szándékosan gázolta el egy muszlim család négy tagját 2021 júniusában – jelentette csütörtökön a CBC kanadai hírtelevízió. Nathaniel Veltman, aki a kanadai Ontario tartomány London nevű településén hajtott az esti sétára indult Afzaal-család tagjai közé a járdán, 

életfogytiglani börtönre számíthat 25 évig próbaidő lehetősége nélkül.

Salman Afzaal és felesége, a lányuk és Afzaal anyja életét vesztette a támadásban, míg a pár 9 éves fia súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség azzal érvelt, hogy Veltman terrorcselekményt követett el, mert saját írásai szerint fehér nacionalista nézeteket vallott, és ellenezte a tömeges bevándorlást. Veltman ártatlannak vallotta magát gyilkosság vádjában. A férfi védője Veltman pszichés problémáira hivatkozva azzal érvelt, hogy gondatlan emberölés esete áll fenn.

Az Afzaal család elleni támadás volt a legsúlyosabb merénylet kanadai muszlimok ellen a québeci mecsetben 2017-ben elkövetett fegyveres támadás óta, amelyben egy férfi hat embert gyilkolt meg.

(MTI)

Nyitókép: illusztráció, police.hu

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2023. november 17. 13:25
Persze fordított esetben az arab csak vállveregetést kapott volna.
Bitrex®
2023. november 17. 08:45
Kanadában ki szokott még a családdal esti sétára menni? Maximum beülnek a pickupba és elmennek a KFC/Walmart bevásárlóközpontba.
istvanpeter
2023. november 17. 07:06
Éppen ideje volna már megérteni, hogy az egészen különböző jellemzőket hordozó, de különösen az erősen eltérő erkölcsi, szellemi és kulturális kapacitásokkal rendelkező népcsoportok közötti integráció nem lehetséges sőt, még az egyszerű együttélés is komoly feszültségek között valósulhat meg.
Kovács József
2023. november 17. 06:48
Fordított esetben ha muszlim gázolt volna négy hazafit, megúszta volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!