Az orosz hadsereg modern katonai eszközeinek jelentős része nyugati komponensekre épül

2023. december 13. 20:24

Moszkva kidolgozta azokat a mechanizmusokat, amelyek segítségével hozzájutnak alkatrészekhez.

2023. december 13. 20:24
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Az orosz hadsereg által használt modern katonai eszközök jelentős része nyugati komponensekre épül: drónok, precíziós rakéták, helikopterek, repülők és stb. Éppen ezért az Oroszország ellen meghozott szankciók egy része az orosz hadsereg által használt technológiák és termékek ellen irányult. Ezek vagy közvetlen katonai felhasználásra kerültek, vagy kettős felhasználású termékek voltak (lakossági felhasználás, de akár katonai célokra is használhatóak).

És valóban, ha a döntéshozók elképzelései alapján sikerült volna a szankciókat betartatni, akkor ma nem beszélhettünk volna arról, hogy Oroszország képes havonta újabb precíziós rakétákat gyártani vagy tömeggyártásba tudta kapcsolni a legmodernebb harci drónjait. Azonban ezek a szankciók nem bizonyultak működőképesnek. Az elmúlt másfél év alatt Moszkva kidolgozta azokat a mechanizmusokat, amelyek segítségével ki tudják kerülni a szankciókat és hozzájutnak a nyugati – amerikai, svájci, holland, francia, japán, stb. alkatrészekhez. 

Az ukrán Korrupcióellenes Hivatal néhány nappal ezelőtt egy nagyon részletes adatbázist publikált azokról az alkatrészekről, amelyek megtalálhatóak az orosz fegyverekben, és amelyek a Nyugatról származnak. Érdemes átböngészni, nagyon izgalmas adatbázis (link kommentben). Pontosan 2.453 KÜLFÖLDI komponenst találtak (ezek között mikrochipek, tranzisztorok, stb.) az orosz fegyverekben. Az ukránok által megvizsgált orosz fegyverek külföldi alkatrészeinek átlagban a 74%-a az Egyesült Államokból származik. Oroszország jelenleg például nem képes a precíziós rakétáit vagy drónjait sem az orosz, sem esetleg kínai technológiákból gyártani, ehhez szüksége van a nyugati komponensekre. A legtöbb komponens amerikai, svájci, kínai, német, holland, tajvani és brit cégektől származik.”

Nyitókép: Illusztráció / STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konyvtaros-0
2023. december 14. 19:11
Egy “elemzonek”nem kellene tajekozottabnak lenni mint ennek az alulinformalt ukrannak.?
kiss.istvan770
2023. december 14. 14:46
Te Dinnye! Az nem fordul meg a fejedben, hogy szándékosan adják el nekik? A nyugati fegyvergyártók már az első világháborúban is mindkét félnek adtak el fegyvert, a bankárok is mindkét felet finanszírozták. Most miért lenne másképp? Ha mindkét féltől dől a pénz az az "igazi".
Bi Tang Tomee
2023. december 14. 14:34
Bandarjevszkij, te egy ócska ukrán ügynök vagy a Demkó haveroddal együtt
camouflage
2023. december 14. 13:18
megfagynak az oroszok, nem fagytak meg utána elfogy a lőszer, nem fogyott el, után nincs moráljuk, menekülnek, hát nem fogyott el, nem menekülnek, utána felörlik őket a harctéren, háát ők örlik az ukránokat, akkor most jó, jó szétbombáznak mindent , de lopják a technikát....anton, mikor unod meg??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!