Az EU vagy elvállalja a béketeremtő szerepét, vagy felemészti a közel-keleti káosz

2024. április 24. 20:43

Az EU sorsa a saját kezében van, mert ő tehetne a legtöbbet a közel-keleti békéért.

2024. április 24. 20:43
null
Bernard Guetta
Bernard Guetta
Magyar Narancs

Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Haddzsar

„Félő, hogy a nagy részben romokban heverő és politikailag szétszabdalt térséget felfalja az évszázados iráni-arab szembenállás, a nyugat felé özönlő menekülők pedig destabilizálják az Európai Uniót. Az EU sorsa a saját kezében van, mert ő tehetne a legtöbbet a közel-keleti békéért.

Az arab országok, Európa és az Egyesült Államok a minap egyesítették az erőiket, hogy visszaverjék az Izrael elleni iráni csapásokat. Most ugyanígy kell kiszabniuk a békét mind az izraeliekre, mind a palesztinokra.

Azért van erre szükség, mert az október 7-i mészárlás és a gázai bombázások után ez a két nép nem lesz képes önmagában erőt találni a kompromisszumkereséshez, és nem szabad hagyni, hogy egy újabb évszázadnyi háborúskodásba kezdjenek. Éppen ellenkezőleg, ezt meg kell akadályozni, ráadásul az araboknak, az amerikaiaknak és az európaiaknak létfontosságú érdekük, hogy ezt megtegyék, nem is beszélve a történelmi adósságukról és a magától értetődő erkölcsi kötelességről a béke előmozdítása felé.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­­­l­á­­n­­­y­­­o­k­­­ ­­­v­­­á­­r­­n­­­a­k­­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
konyvtaros-0
2024. április 25. 15:25
Teljes tevedesben van guetta ur.itt nem az a kerdes,hogy az eu “elvallalja”vagy nem a beteremto szerepet.itt a kerdes,hogy izrael a kozel-kelet es a palesztinok biznak es elfogadjak e a gyenge katonai es a vilagpolitikaban bele szolni mar nemtudo megkopott eut a tiszteletre nem melto vezetoit mint beketeremtot..
verkez
2024. április 25. 07:26
Szerintem meg hagyni kell, hogy az egyik kiirtsa a másikat teljesen. Akkor vége lesz. Egyébként soha.
kastellorizo
2024. április 25. 05:48
Ukrajnában háború, itt meg béke. Ez a társaság röhejes. :p
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!