Lengyel védelmi miniszter: Elég dühítő látni a kávézókban ülő hadköteles korú férfiakat, míg mi Ukrajnát segítjük

2024. április 25. 16:41

Természetesen leszögezte: igen, Varsó hajlandó kiadni ezeket az ukrán férfiakat Kijevnek.

2024. április 25. 16:41
Deputy Prime Minister Wladyslaw Kosiniak-Kamysz In Krakow

Nyitókép: Klaudia Radecka / NurPhoto / AFP

A Mandiner is beszámolt az ukrán külügyminisztérium azon lépéséről, amely elég nagy felháborodást keltett többek között Varsóban: a döntés értelmében ugyanis határozatlan ideig felfüggesztik a külföldi konzuli szolgáltatásokat minden, 18 és 60 év közötti ukrán férfi számára. Ennek értelmében útlevelet kérvényezni, vagy megújíttatni csak Ukrajnában visszatérve lehet. 

A lengyel médiának nyilatkozott ebben az ügyben az ország nemzetvédelmi minisztere, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, akit nem lepett meg az ukrán külügyminisztérium lépése.

Sokunk nevébe mondhatom: elég dühítő azt látni, hogy fiatal ukrán férfiak a kávézókban ülnek, amíg mi Ukrajnát segítjük”.

Szerinte teljesen érthető azon, frontvonalon harcoló ukránok feszültsége, amelyet külföldre szétszóródott társaik iránt éreznek. „Az ukrán hatóságok mindent meg akarnak tenni annak érdekében, hogy új katonákat vezényelhessenek a frontra. Ez teljesen érthető” – fogalmazott Kosiniak-Kamysz, aki afelől sem zárkózott el, hogy Varsó összelistázza a Lengyelország területén tartózkodó, hadköteles korú ukrán férfiakat, és utána kiszolgáltassa őket Kijevnek. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­­­á­n­­­y­o­­­k­­ ­v­­­á­­­r­­n­­­a­­k­­­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
szabadabb
2024. április 26. 01:15
vagy rugdossuk vissza őket harcolni egy masnival a nyakukon? A lengyel arc nagy barátja lehet zselé kapitánynak hogy még listázna is! Méghogy nem lengyel találmány a gettó meg a koncentrációs tábor!
szabadabb
2024. április 26. 01:07
ha Ezt az emberi jogot is feladjuk ukrajna területi integritása kedvéért... Akkor nagy a baj! Mert a kvázi "szír" harcképes afgánok, törökök és pakik nyugodtan ücsöröghetnek Párizstól - Bécsig ahol csak akarnak.
darling
2024. április 25. 23:31
Menekültjog, OK. De az ukrajnai helyzetnek van egy másik olvasata is. Osztani lehet a lengyel miniszter véleményét, hiszen U-ban már talán nem is törvényes a sorozás menete. Asszonyok, fiatal fiúk és idősebb férfiak kényszerűen mennek a frontra, az ott harcolóknak nincs távozási lehetőség! Miközben a jó /jobb anyagi helyzetű, életerős férfiak lopják a napot Ny-Eu-ban! Helyükre kellene tenni a dolgokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!