Mindnyájunknak el kell menni

2024. április 25. 00:04

Az idei európai parlamenti választás sorsdöntő a külhoni magyarság brüsszeli képviselete szempontjából. Az erdélyi és a felvidéki magyarok bejutása is erősen billeg. Öt évvel ezelőtt néhány száz szavazaton múlt, hogy megtartsa helyét az MKP politikusa, Csáky Pál, most az RMDSZ járhat hasonlóan, ha nem sikerül mozgósítania.

2024. április 25. 00:04
null
Veczán Zoltán

Nyitókép: Az RMDSZ kolozsvári eredményváróján a 2019-es EP választáson
Forrás: Mandiner-archív 

Winkler Gyula, Vincze Loránt-György, Szilágyi Dóra-Emese, Szilágyi Zsolt – sorakoznak a nevek, összesen negyvenhat, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség listáján. Szupernehéz dolga van a pártnak: Romániában ugyanis választási szuperév van, idén négy voksolást rendeznek. Ebből az első kettőt, az EP- és a helyhatósági megméretést június 9-én. Utóbbin 280 polgármesterjelöltet indít a magyar párt, és tizenkét megyei tanácselnökjelöltet, egyiküket a Kárpátokon túl, Bákó megyében, ahol a csángó ébredés hatására talán egyedüliként nőtt a magukat magyarnak vallók aránya. 
A kulcs a mozgósítás, a mozgósítás és a mozgósítás. Nem véletlenül kampányol azzal az európai parlamenti listát vezető Winkler Gyula, hogy „el kell érjünk közösségünk minden tagjához”.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­A­ ­d­ö­­g­ö­­s­­­ ­l­­á­n­­­y­o­­­k­ ­­v­­­á­r­­n­­­a­­­k­­ ­­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!