A franciák elképesztő váddal támadták meg Magyarországot és Szerbiát

2024. május 08. 09:38

Egy nappal azt követően, hogy Emmanuel Macron luxusajándékokkal várta Hszi Csin-ping kínai elnököt, az egyik legolvasottabb francia portál elkezdte kritizálni Magyarországot és Szerbiát, amiért jó kapcsolatot ápol Pekinggel.

2024. május 08. 09:38

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Hszi Csin-ping kínai elnök két baráti országba látogat, ahol nem várható kritika a kínai emberi jogokat, a kereskedelempolitikát vagy Peking Moszkvának nyújtott támogatását illetően – írja a Le Monde, amely hozzáteszi, Magyarország és Szerbia vezetői a kínaiaknak tetsző Nyugat-ellenes retorikát folytatnak.

Nem túl elegáns kritika azt követően, hogy éppen Franciaországban kezdte meg európai körutazását Hszi Csin-ping, ahol ráadásul luxusajándékokkal várta őt Emmanuel Macron.

Egy nappal korábban a nyugati sajtóban is átfutott a hír, hogy a kínai elnök tárgyal a magyar és a szerb kormányfővel, ám azt a legtöbb esetben „elfelejtették" hozzátenni, hogy Franciaországba is ellátogatott.

Igaz, a La Veritá azért megjegyezte, bár Macron hívei gyakran vádolják azzal Orbán Viktort, hogy az autoriter rendszerekkel tart fent szoros kapcsolatot, látszólag a francia elnök „nincs is olyan távol a gyűlölt magyar miniszterelnöktől".

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­g­­­a­­­z­­i n­i­m­­­f­­­o­­m­á­­­n­­­i­­á­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
agenda
2024. május 10. 13:06
Macron hátrahúzott felkarja, válla - na? az nem jelent semmit? Aki ismeri ezt a testtartást, annak igen.
Mich99
2024. május 08. 23:25
A kínai elnök kérdezte: ez a Macron miért a mamáját hozta el?
Mich99
2024. május 08. 23:21
Rohadt, kétszínű, csigazabáló banda!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!