A német baloldal állami milliárdokkal „ársapkázná” a döner kebabot

2024. május 06. 18:18

A népszerű török étel ára mostanra az ország megélhetési válságának szimbólumává vált.

2024. május 06. 18:18

Nyitókép:123rf.com

Német baloldaliak azt javasolták, hogy az állam támogassa a döner kebabot, és több milliárd euró állami pénzből küzdjenek a német alapétel növekvő költségei ellen – olvasható a Telegraph cikkében. A Német Baloldali Párt, a szovjet korszak Kelet-Németország kormánypártjának jogutódja 

közel 4 milliárd euró értékű „döner árplafont” akar bevezetni.

Mivel Berlinben egy átlagos döner kebab jelenleg 7 euróba kerül és az árak Németország-szerte emelkednek, a baloldali párt állami forrásokból 5 euró alatti árplafont kíván bevezetni, és a forgalmazók számára támogatott utalványokkal akarja kiegyenlíteni a különbözetet. 

A döner ára mostanra az ország megélhetési válságának szimbólumává vált, 

egyesek arra figyelmeztetnek, hogy az étel hamarosan 10 eurónál is többe kerülhet – írják a portálon.

Scholz nem támogatja az ötletet

A lap szerint Olaf Scholz azonban kizárta egy ilyen intézkedés bevezetését, mondván,

piacgazdaságban élünk, ugyanakkor az Európai Központi Bank jó munkájának köszönhetően a fiatalok csökkentett inflációra számíthatnak”.

A zöldpárti fiatalok a múlt héten az európai választási kampányuk részeként hasonló követeléssel fordultak a baloldalhoz, Katharina Stolle, a képviselőcsoport szóvivője pedig kifejtette, hogy „nem hagyjuk, hogy egyesek magánrepülővel repüljenek a világ körül, míg másoknak még egy meleg étel sem kerül az asztalra”.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­I­­g­­a­­­z­­­i n­­i­­m­­f­o­m­­á­n­­i­­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Reszelő Aladár
2024. május 12. 05:41
Vagyis ideje a légierőt valami értelmesre, a magángépek lelövésére használni, a gazdagoktól pedig mindent elvenni és végre beszüntetni ezt a kapitalizmus nevű őrületet. Az amitől az NSZK-ban volt jólét és ideje az NDK-t bevezetni.
contractor-2
2024. május 07. 07:00 Szerkesztve
Ahol 5 évvel ezelőtt sorok álltak a dönereseknél délben, most mind kong az ürességtől. Talán csak a legjobbnál és a legjobb helyen lévőnél van némi forgalom csúcsidőben, de az is a harmadára esett. Szenved az egész német gazdaság.
Nehidd El
2024. május 06. 21:47
"piacgazdaságban élünk, ugyanakkor az Európai Központi Bank jó munkájának köszönhetően a fiatalok csökkentett inflációra számíthatnak” A mondat, amit nem szeretnél hallani. Hogy az Európai Központi Anyámfaszának a kezében van a sorsod. Ránéztem ennek apropóján az aktuális inflációs adatokra: Bezzegromániában a februári 6,61%-os év/év infláció márciusra már 7,23%-ra mászott fel, messze kimagasodva az összes EU-s tagállam közül, pl. nálunk ugyanezek 3,6% és 3,7%.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!